Sokakta Satranç Var!

Sokakta Satranç Var!
  • 6 Nisan 2016 10:06

Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde “Sokakta satranç var” etkinliği düzenledi. Aileleri ile birlikte satranç oynamaya gelene çocukların neşesi yüzlerine yansıdı.

Bayraklı Belediyesi satrancın daha geniş kitlelere ulaşması için farklı etkinler düzenlemeye devam ediyor. Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan semt merkezinin bahçesine satranç zemini yapıldı. Aileleriyle birlikte satranç oynamaya gelen çocuklar harika bir gün geçirdi. Semt Merkezleri ilk kez sokakta satranç etkinliğine ev sahipliği yaparken yetkililer, fiziki koşulları uygun olan semt merkezlerinde de aynı çalışmanın yapılacağına dikkat çekti.

Sokakta Satranç Var!

İLGİ ÇOK YOĞUN!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, satranç kurslarına yoğun ilgi olduğuna belirterek “Bayraklı’nın 27 Semt Merkezimizde satranç kursu veriyoruz. Satranca ilgi duyan sağlam bir altyapımız var. Açılan kurslar sayesinde yetenekleri de ortaya çıkartma şansı yakalıyoruz. Belirli aralıklarla satranç turnuvaları düzenleyerek çocuklarımızı teşvik ediyoruz. Sadece anne ve çocukları kapsayan kurslarımız da var. Sokakta satranç var etkinliğimize katılım yoğun oldu. Bu tür etkinlerimiz artarak sürecek” dedi.

Sokakta Satranç Var!

İYİ Kİ SEMT MERKEZLERİ VAR!

Bayraklı’daki satranç kurslarına Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Engin Deniz Alev ve Sıdıka Sema Yelbuğa katılıyor. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Alev, “Kurslarda 300’ün üzerinde çocuğumuz katılıyor. Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde ise lisanslı 49 sporcumuz var. Türkiye Kulüpler satranç turnuvasında yöre müsabakalarında yarışıyoruz. Bu yıl ilk kez 5 öğrencimizle Türkiye küçükler satranç turnuvasına katıldık. Oldukça iyi sonuçlar aldılar. Biz tamamen kendi altyapımızdan yani Semt Merkezlerinden ve Kültür Merkezlerinden yetiştirdiğimiz sporcularla yarışıyoruz. Yarışan çocukların hepsi Bayraklılı ve özellikle yoksul mahallelerde yetişiyor çocuklarımız. Bayraklı Belediyesi bu anlamda çok değerli bir çalışma yapıyor. Çünkü o çocuklara ulaşmanın yolunu açmış durumda. Semt Merkezleri bu anlamda mükemmel yerler” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.