Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva
  • 4 Ocak 2016 12:54

Bornova Belediyesi, soğuk kış günlerinde sığınacak yer arayan sokak hayvanlarını da unutmuyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla başta Dost Market olmak üzere pek çok projeyi hayata geçirerek ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Bornova Belediyesi sokak hayvanları için de barınak ve yuvalar hazırlıyor. Hazırlanan köpek barınakları ve kuş yuvaları mahallelerdeki uygun noktalara yerleştiriliyor.

Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Bornova Belediyesi’nin köpek ve kuşların soğuk kış günlerinde sığınması için hazırladığı barınakların yapımına ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencileri de destek verdi. Barınaklara, Naldöken Kültür Merkezi’nde çeşitli kurslara katılan çocuklarla üniversite öğrencileri birlikte boyama yaparak son şeklini verdi.

Kedi evleri

Bornova Belediyesi sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği ‘kedi evleri’ projesini hayata geçirmişti. Büyükpark ve Mustafa Alphan Parkı’na yerleştirilen Kedi Evi’nde can dostlarının rahatı için herşey düşünüldü. Her birine iki kedinin rahatça sığınabileceği kutular şeklinde planlanan kedi evleri yanyana konularak demir bir profil içinde korunuyor. Hayvanseverlerin yardımları için koruma altına alınan kedi evlerinin iç kısımda kalan bölümlerine mama ve su kapları da konuldu. Kedi evlerinin düzenli bakımları ve temizlikleri de Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yapılıyor.

Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Barınak ve yuvaları boyamak için biraraya gelen öğrenci ve çocukları ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ‘Özellikle soğuk kış günlerinde hayvanların sığınacak yer aradıklarını ve çaresiz kaldıklarını görüyoruz. Hem çocuklarımızın hem de üniversite öğrencilerimizin bu konudaki duyarlılıklarının herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta kaldırımlar mercek altında
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.