Sokağın nabzı

Sokağın nabzı
  • 25 Temmuz 2018 15:05

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından önce istifa kararı almış, kurmaylarının ikna çabaları üzerine istifadan vazgeçerek olağanüstü kurultay kararı almıştı. Akşener, kurultayda ise aday olmayacağını duyurmuştu.

Daha sonra parti yetkililerinden yapılan açıklamada Akşener’in yeniden aday olacağı belirtilmişti. Ancak Akşener, son kararını Twitter’dan duyurarak aday olmayacağını söyledi.

İyi Parti cephesinde yaşanan bu gelişmeleri Gazete Ege, İzmir Konak Meydanı’ndaki İzmirlilere sordu. İzmirliler İyi Parti ile ilgili bakın neler söyledi?

Şimay Adıgüzel: Çok şaşırdık. Meclise girmeyi başarmış bir parti. Oylarını arttırabilirlerdi. Ama böyle giderse o da olmaz.

Semih Cihan: Böyle olacağı belliydi. Liderleri Meral Hanım milletvekili olamadığı için olmadı bence. İddialı bir giriş yapıldı ama devamı gelmedi.

Hasibe Kazan: Meral Hanım bence tekrar aday olur. Partiyi kendi kurdu ve sahip çıkması gerekir. Sahip çıkacağına da inanıyorum.

Aslı Doğaner: Bir kadın lider olarak iyiydi. Ben başarılı buluyorum kendisini. Partisinin başına geçmezse hata yapar. Bana kalırsa, mücadele etmeyi sürdürmeli.

Dursun Yılmaz: Belli bir sayıda milletvekili çıkarmış bir parti elbet bir lider çıkaracaktır. Benim fikrim bu. Ama Meral Hanımdan sonra ne olur onu kestirmek zor gözüküyor.

Kemal Tokur: Güven oyu almak için yapılmış bir davranış. En ufak bir tartışmada gitmeyecektir, gitmemelidir. Muharrem İnce önünü biraz kesti tabi İyi Parti’nin ama umut vadediyor.

Leyla Yakupoğlu: Bence Meral Hanım nabız yokluyor. Israrlara dayanamayacaktır. Partinin başına geçecektir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Çiçek Anneleri Unutmadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.