Sokağın nabzı

Sokağın nabzı
  • 17 Temmuz 2018 14:07

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

Bedelli askerlik ülke gündeminin birinci maddesi haline geldi. Bazı kesimler, bedellinin çıkmasına karşıyken, bazı gençlerse dört gözle çıkacak bedelli askerlik yasasını bekliyor.
İzmirliler bu durumla ilgili ne düşünüyor? İzmir’in simgesi Konak Meydanı’nda 7’den 70’e gördüğümüz herkese sorduk? İşte aldığımız yanıtlar

Aydan Yeşilyurt: Ben şehitlerimize üzülen biri olarak doğru bulmuyorum.

Selen Yağcı: Benim oğlum bekliyordu. İnsanın çalışması da bence bir vatani görev. Ne olacak? Ne bitecek? Merakla bekliyoruz.

Murat Tulun: Bende bekleyenlerdenim bedelli askerliği. Fiyat önemli. Yaşım tutuyor. İnşallah 15 bin liraya düşürürler. Günümüz koşullarında geçimde çok zor.

İklim Gürbüz: Biz eşim askere gitmeden evlendik. O yüzden bekliyorduk. Sağolsun kayınvalidem de sponsor olacak. Bedelli askerliği 3 yıldır çıksın istiyoruz. Sonunda sesimizi duyan oldu.

Mehmet Çankır:  Okuyan gitmiyor zaten. Olan garibanlara oluyor. Bedelli askerlik hayırlı olsun.

Aliye Ukap: Gençlerin çoğunun bedelliyi beklediğini biliyorum. Ama bunlar hassas konular yorum yapmak istemiyorum. Tabiki askere giderse, ailesini, eşini zor durumda bırakacak insanlarımız da var. En azından onlar için bir nebze iyi olur diye düşünüyorum.

Eşfak Bilici: 2 oğlum var onlar kısa dönem yaptılar, geldiler. Bence her gencin kısa süreliğine de olsa gitmesi vatani görevini yapması gerekiyor. Benim fikrim bu.

Mert Çuha: Ben 24 yaşındayım. Beni hiçbir şekilde vurmuyor şuanda. Ama iş sıkıntı oluyor. Askerlik halolmadan. O yüzden temenni bir sonrakinde de en kısa sürede çıkması.

Ufuk Yılmaz: 30 yaşındayım. Nişanlımla tam da bedelli askerliği bekliyorduk. İyi oldu bizim için. Tam umudumuzu kesmiştik. Çıkacak Ekim ayında sanırım olacakmış. 20 bin lira kredi çekip, ödeyeceğiz mecbur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “HAYALLER MEMURA KİRA DESTEĞİ; GERÇEKLER LOJMANA KİRA ZAMMI”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.