‘Slogan davası’ sonrası CHP’li gençlere TBMM yasağı!

‘Slogan davası’ sonrası CHP’li gençlere TBMM yasağı!
  • 31 Mayıs 2016 12:58

CHP Buca İlçe Örgütü geçtiğimiz Salı günü Başkent’e giderek Genel Merkez’i ziyaret etti.

Örgüt Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını dinlediği sırada Buca Gençlik Örgütü’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sloganlarla sert bir protesto geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakaret içeren sloganlara ilişkin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı. Süreçte AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk bizzat, Cumhurbaşkanı Erdoğan da avukatlarıyla aracılığıyla Kılıçdaroğlu ve gençler hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları TCK’nın 229’uncu Maddesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunun unsurlarını içerdiği gerekçesi ile gençlere bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ve CHP’ye seyircisiz oturum cezası verilmesini talep etti.

Yapılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, 24 Mayıs’taki CHP Grup Toplantısı’nı saniye saniye izleyerek Cumhurbaşkanı’nı aleyhinde slogan atan 8 şahsı tespit etti.

İsimlerin Gündoğdu Güzel, Haydar Göktepe, Nurdan Dağlı, Selinay Aydın, Zahide Kurun,  Burcu Ekinci, Pınar Çırçır, Erhan Tosun olduğu öğrenildi.  Adli soruşturma kapsamında belirlenen isimler İzmir Savcılığına bildirilirken, şahısların gözaltına alınmaları için çalışmaların başladığı belirtildi. TBMM Başkanlığı çirkin olayın ardından harekete geçerek kimliği tespit edilenlerin bir daha meclis yerleşkesine giremeyeceğini belirtti.

KONUYLA İLGİLENMİYORUZ
Kararla ilgili konuşan Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, “Tamamen basının kendiliğinden yazdığı bir gelişmedir. Elimize herhangi bir belge gelmedi. Biz konuyla ilgilenmiyoruz” açıklaması yaptı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZSU Genel Müdürlüğü’nde bayrak değişimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.