Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler

Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler
  • 31 Ekim 2019 16:39

Başkan Tugay:

“Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler”

 

Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, önemli açıklamalarda bulundu. Tarım ve sanayide başarılı, eğitim ve sağlık problemlerini kendi kaynaklarıyla düzeltebilen bir ülke olmanın önemine değinen Başkan Tugay, “Siyaset kavga demek değil, siyaset uzlaşma ve sorunları çözmek sanatıdır. Kötü siyaset yapanlara bakıp siyasete kötü dememeliyiz. Aksine iyi siyaset yapıp herkesi siyasetin içine çekmeliyiz. Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler. Aynı ülkenin insanlarıyız ve birbirimize düşman olmadan yapacağız bunu. Konuştuğumuz ve birbirimizi anlama niyetiyle dinlediğimiz sürece her türlü sorunu çözeriz. Siyasetçiyim. Siyasetçi, siyaset alanında her türlü konuda görüş beyan etmesi beklenen kişidir. Belediye başkanlığının teknik sorunlarıyla ilgilenirken siyasetten gelip bu makama oturduğumuz için, içinde bulunduğumuz siyasi düzenle ilgili de gerektiğinde fikir beyan edebilmeliyiz. Ben müdahil değilim. İkisinin arasındaki farkı insanların ayırt etmesini bekliyorum. Müdahale etmek, birilerini bir şey yapmaya zorlamaktır. Ben kimseyi bir şeyi zorlamıyorum. Sadece görüşlerimi beyan ediyorum ve bunu yaparken benden bu talep edildiği için yapıyorum” dedi.

 

Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler

İlçe Başkanın’dan  adaylık sürecinden destek görmediğini belirten Başkan Tugay, “Geçtiğimiz günlerde bir toplantıda söyledim, ilçe başkanı ve onun listesinin grubu beni toplantılara çağırsın, onların toplantılarında da konuşayım. Ancak çağırmıyorlar, çünkü onların hoşlanmayacağı şeyler söylüyorum. Diğer toplantılarda konuştuğum için suçlanıyorum. Benim görevim ilçe başkanıyla maksimum uyum içinde çalışmak. O yönde üzerime düşeni yaptım. Çağrıldığım her yere gittim, onların yaptığı her programa katıldım. Fakat zaman zaman ‘sizin yaptığınız programlar bizim dışımızda oluyor’ dendi. Ben de onların bu yöndeki algısını değiştirmek için çok yapıcı davrandım. Daha aktif çalışmak için biz çok zorladık ve bazı noktalarda onlardan kopuk çalışmalarımız oldu ama burada amacımız partimize daha fazla oy kazandırmaktı. Partiye daha fazla oy kazandıralım diye insanların bizi suçlayacağını zannetmiyorum. Belediye Başkanı olduğumdan beri binlerce parti üyesi arkadaşımız ziyarete geldi. Onlarla pek çok konuda konuştuk. Kimseye kapıyı kapatmadım, bundan sonra da kapatmam. Partimden gelen insanları önemsiyorum çünkü ben de partiden geliyorum” diye konuştu.

 

“Karşıyaka’da en yüksek oy alarak seçilen başkanım”

Atanmış bir başkan olmadığını, kendi isteğiyle üye olduğu bir siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Akrabamın makama gelmesinin ardından göreve gelmedim. Bu süreçte sandık görevleri, mahalle görevleri aldım, ilçe başkan yardımcılığı yaptım, seçimlerde görev aldım, bu süreci doya doya yaşadım. Bu süreçte bir şey fark ettim, siyasetin fotoğraflarda görünen bir kitlesi var bir de gerçekten emekçi olanları var. Kendi seçim kampanyamda da yaşadığım bir durum var, bir mahalleye gidiyoruz seçim çalışması için, insanlar dizilip fotoğraf çekilelim diyorlar, fotoğraf çekiminden sonra mahalleye çalışmaya gidiyoruz, fotoğraftaki insanların hiçbiri yok. O gün ter akıtarak, emek ortaya koyarak o mahalleye, bana, partimize sahip çıkan insanlar vardı ve olmayanlar da çoktu. Olmayanlar, biz çalıştık diyor. Gerçekten çalışıp destek olmadığınız bir başkan adayı olarak seçime girdim, onlar adına üzgünüm ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka’da en yüksek oy alarak seçilen başkanıyım. Bu bana verilmiş bir görev. Senin iyi yapabileceğini düşünüyoruz ve aday olmanı istiyoruz dediler. Şu anda da bir sorumluluğum var, iyi belediye başkanı, iyi bir partili olmak zorundayım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni en iyi şekilde temsil edip önümüzdeki genel seçimlere tertemiz, çok iyi bir oy oranı alacak şekilde partimi taşımak için üzerime düşeni yapmam gerekiyor. Bu süreçte bütün partililerin aynı şekilde düşünmesini, kendi çıkarlarını bir kenara bırakarak bir yerlere gelmeye çalışmaktan vazgeçmesini istiyorum” diye konuştu.

Siyaset yoluyla birbirine düşman olmaya niyetli olanlar varsa siyaset sahnesinden çıkıp gitsinler

Genel seçimlerde maksimum başarı elde edebilmek için iyi bir ilçe başkanlığına ve ilçe yönetim kuruluna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Tugay bunun temel yolunun parti örgütünü en geniş şekilde kucaklayacak bir oluşumdan geçtiğini söyledi. Demokratik bir parti yönetimine olan ihtiyaca dikkat çeken Tugay, “Şu andaki yönetimle ilgili endişemizin en çok yoğunlaştığı nokta budur. Belediye Başkanı olarak bana karşı tutumları çok da olması gerektiği gibi değil. Ayrıca beni suçlayan bir tavırları var. Aradaki anlaşmazlık çok rahatsız edici bir şey. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı beklentileri karşılayamıyor gibi görünüyor olabiliriz ama belediyeyi çok iyi bir yolda götürdüğümüzü ve yakında bunun sonuçlarının ortaya çıkacağına dair kimsenin şüphesi olmasın. Her şey konuştuğumuz gibi gerçekleşecek. İyi bir ekip oluşturma, mali yapıyı sağlamlaştırma ve adım adım hepsini gerçekleştirme konusunda çalışıyoruz. Önümüzdeki genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel iktidarı alacağına da inanıyorum. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha coşkulu gördük herkesi. Bu duygu artık geri döndü diye düşünüyorum. Hepimiz önce kentimize sonra ülkemize sahip çıkmalıyız. Atatürk’ün zamanında yaratılan ülkeye bağlılık duygusu, tam bağımsız, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olma inancı tekrar bu ülkede kurulmalı” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.