Sibel Uyar Radyo Romantik Türk’te konuştu

Sibel Uyar Radyo Romantik Türk’te konuştu
  • 26 Nisan 2017 12:58

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk oldu. Referandum değerlendirmesiyle başlayan sohbet Urla ve Enginar Festivali ile devam etti. Başkan Uyar Enginar Festivali’nin bu yıl çok daha renkli geçeceğini ifade etti.

Kadın siyasetçilerin çok önemli olduğunu kadınların siyasette daha çok bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Kadın siyasetçi olarak kadınlara gidince daha etkili oluyor. Ailenin kızı oluyorsunuz, aileden biri oluyorsunuz. Urla göç alan bir yer ama cumhuriyetine de sahip çıkan bir yer. Cumhuriyetin değerlerine kökten ve içten bağlıdır.

Markalaşma yönünde bazı çabalarımız oldu. Doğru yerlere doğru şeyleri anlattık diye düşünüyorum. 12 ay yaşayan bir kent. Turizmi bile 2 aylık değil 12 aylık.

2014 yılında seçildiğimizde elimizde Büyükşehir’in hazırladığı yarımada stratejik planı vardı. Bütün bu yapılanlar o plan dahilinde yürüyenler. Elinizde böylesine güzel bir veri varsa bunu doğru kullandığınızda sonuçlar da güzel oluyor oluyor diye düşünüyorum. Biz hep şunu dedik: “Geçilen değil, gezilen bir yer olsun Urla”. Bütün bunların bileşkesi Urla’nın marka kent olma ilerleyişidir. Urla üzeri tozlu bir mücevher, biz sadece tozu üfleyeceğiz.

Enginar Festivali’nin bu yıl 3.sünü düzenleyeceğiz. Her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Beni en sevindiren kısmı üretici ve tüketicinin karşı karşıya gelecek olması. Tarımı desteklemiş olacağız. Dikim alanı yüzde 50 arttı. Sadece geçen yılla bu yıl arasında bin dönüm fark var. Geçen yıl 4 milyon baş enginar satıldı. Bu yıl 9 milyon var. Bunların hepsinin ekonomiye kazandırılması lazım. Kazandırılırken de insanların doğru tarım süreci ile üretilmiş sağlıklı ürünler yemesi lazım.

Bu yıl şefler açısından çok şanslıyız. Paris’ten, İtalya’dan dünyanın dört bir yanından çok önemli şefler geliyor. Onlara inovasyon pazarı kuruyoruz. Orada malzemelerini alıp yemeklerini yapacaklar. Oradaki şefler de belki bizim hanımlardan çok şey öğrenecekler. Dr. Ender Saraç bizimle birlikte olacak. O da sağlık açısından enginarı anlatacak. Demet Akbağ bizimle olacak. Derya Baykal bizimle olacak. Dolu dolu boşluğu olmayan bir 3 gün olacak. Hakan Akkaya’nın da şovu olacak. Kenan Erçetingöz yine bizimle olacak. Herkesin iyi ki gitmişim diyebileceği bir festival olacak. Assolistimiz  de enginar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay mesaiye Temizlik İşleri Şantiyesinde başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.