SGK Operasyonunda 5 tutuklama

SGK Operasyonunda 5 tutuklama
  • 11 Mart 2016 09:44

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen salı sabah saatlerinde SGK’ya yönelik operasyonda, İl Müdürü E.B., İl eski müdürü M.K.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK’ya ait Buca’daki tarihi De Jong Köşkü’nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, cemaate yakın olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesi’ne 2013 yılında evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle 49 yıllığına kiraladıkları ileri sürüldü.

SİT kapsamındaki tarihi köşkün yanına Şifa Üniversitesi tarafından yapılan hastane hizmete girmiş, ancak burası YÖK’ün geçen ay verdiği izni iptal etmesinin ardından, Şifa ve Başkent üniversitelerinin diğer hastane ve sağlık merkezleriyle birlikte kapatılmıştı.

SGK müdür ve yöneticilerine, ‘Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, iddia edilen FETÖ’ye yardım ve yataklıkta bulunmak’ suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

OPERASYONDA 2’NCİ DALGA
Geçen salı gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun talimatıyla bugün sabah saatlerinde operasyonun 2’nci dalgası düzenlendi. Operasyon kapsamında, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Ateş İzmir’de, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ise Bursa’da gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden Fatih Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın yurtdışında olduğu, ayrıca operasyon kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilere, ‘Evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK’ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak, bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY’ye yardım etmek’ suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

5 TUTUKLAMA
SGK’ya yönelik paralel yapı operasyonunda adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, Necdet Özkan ve Abdullah Kavaklı tutuklandı.

Mahkeme sonucunda 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 1 kişi da savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.