“SESİ KULAĞIMIZDA, FİKİRLERİ AKLIMIZDA”

“SESİ KULAĞIMIZDA, FİKİRLERİ AKLIMIZDA”
  • 23 Ocak 2016 13:43

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 23. yıl dönümü sebebi ile bir anma mesajı yayınladı.

Mesajında ” Uğur Mumcu’nun, Karanlığın, yobazlığın, kirli ilişkilerin üzerine korkusuzca gidişi, bizim için çizdiği aydınlık ve tertemiz bir yoldur. O yolda boyun eğmeden, mücadeleden yılmadan yürüyoruz” diyen Yüksel AKP iktidarını da, gazetecilere uyguladığı baskılar için eleştirdi.  Alaattin Yüksel mesajında, şu görüşlere yer verdi.

“Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi… Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.”

Yolsuzluğun en büyüğünü yapanların, en üst makamlarda, bunu dile getirenlerin çoğununda, ya cezaevlerinde, ya da mezarlarda olduğu bir ülkede, Uğur Mumcu’nun sesi hep kulaklarımızda yankılanmaya devam ediyor.

Korkusuz bir gazeteci, öngörüsü akıl almaz derecede yüksek bir yazar ve aydın olan Uğur Mumcu, bizlerden kopartılalı 23 yıl oldu.  Tam bir Türkiye sevdalısı ve demokrasi aşığı olan Mumcu, yaptığı tüm tespitlerle yozlaşmış olan kurumları, tarikat-devlet-derin devlet ilişkilerini, pisliği ortaya çıkmasın isteyen derin devlet yöneticilerin kirli ilişkilerini açıklamaktan korkmamış ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ve buna alet olan yöneticileri gözler önüne sermiştir.

Bu dürüstlüğünün, korkusuzluğunun bir gün canına mal olabileceğini bildiği halde, tam bir gazeteci ve aydın olarak davranmış, yandaşlık yaparak kendini kurtarma düşüncesi aklına bile gelmemiştir.  Anlattıkları ve yazdıklarıyla adeta bugünlere ışık tutmuş olan Uğur Mumcu, fikirleriyle ölümsüz olduğunu bizlere 23 yıldır göstermektedir.

"SESİ KULAĞIMIZDA, FİKİRLERİ AKLIMIZDA"

Günümüz AKP iktidarı tarafından, yolsuzlukları, MİT tırlarını, yandaş ihalecileri, paraları bir türlü sıfırlayamayanları, devletin kirli cemaat ilişkilerini haber yaptı diye, tutuklanarak cezaevlerine konan, işsiz bırakılan, linç edilen gazetecilerin var olduğu ülkemizde, Uğur Mumcu’dan öğreneceğimiz çok şey var demektir.

Karanlığın, yobazlığın, kirli ilişkilerin üzerine korkusuzca gidişi, bizim için çizdiği aydınlık ve tertemiz bir yoldur. O yolda boyun eğmeden, mücadeleden yılmadan, Atatürk ve cumhuriyet ilkeleri ve sevgimizden taviz vermeden yürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimizle, Kulağımızda sesi, elimizde kitapları ve aklımızda fikirleriyle Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 23.yıldönümünde minnet ve özlemle anıyor, onun gibi aydınlık, çağdaşlık, cumhuriyet için verdikleri savaşlarda hayatlarını kaybeden, tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal sözünü tuttu, Binler Bayraklı’ya akın etti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.