Sertel’den özel açıklamalar

Sertel’den özel açıklamalar
  • 3 Ocak 2018 12:01

7 Ocak’taki kongre öncesi CHP İzmir’de adaylık açıklamaları bir bir gelirken taraflar da şekillenmeye başlıyor. İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Deniz Yücel’i desteklediği ve Yücel için delegelerden destek istediği konuşulmaya devam ederken Sertel konuyla ilgili Gazete Ege’nin sorularını yanıtladı.

Deniz Yücel’i desteklemesi ve Yücel için oy istemesi ile ilgili konuşan Sertel “Deniz Yücel’i çok uzun yıllardır, neredeyse çocukluğundan bu yana tanıyorum. Babası ve annesi ile çok sevdiğim bir ailenin evladı. 1991 yılında Milletvekilliği için ön seçiminde babası Esen Yücel’le yarışmıştık. 1999 yılında Buca Belediye Başkan adaylığında Esen Yücel’e destek vermiştim. O tarihlerden bu yana dostluğumuz devam ediyor babası ve ailesiyle. Deniz Yücel aday olmadan önce bana “aday olmak istediğini, İzmir’de herkese yakın ve herkesi toparlayabilecek il Başkanlığı yapabileceğini, bu konuda kendini hazır hissettiğini” söyledi. Ve “Buca Belediyesi Meclis üyeliğinden, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa edeceğini” belirterek görüşlerimi aldı. Ben de kendisine çok açık ve samimi biçimde “hayırlı olsun” temennimi ilettim. Bu kardeşimizin başarılı olacağına inanıyorum. İnandığım için destek veriyorum. O destek verebilir, bu destek verebilir veya destek vermeyebilirler. Bu süreç içerisinde siyasette aynı adayı destekleyip oy vermek ya da yan yana gelip birlikte anılmak olabiliyor. Deniz Yücel, benim de canı gönülden desteklediğim bir aday. Niye destekliyorsunuz derseniz; partim için, 2019 seçimlerinde başarı için destekliyorum. Parti içerisinde kavganın, çekişmenin olmaması için destekliyorum. Bunu da açıkça ifade ediyorum. Siyaseti hep açık yüreklilikle yaptım. Meclis’teki seçimler dahil çeşitli seçimlerde oy vereceğime “sana oy vereceğim” dedim. Oy vermeyeceğime de “bir başka adayı destekliyorum sana oy veremem” diye açıkça ifade ettim. Yani hiç kimseyi kandırmadık, hiç kimsenin de yoluna taş koymadık. Bu benim özgür iradem ve özgür irademi de Deniz Yücel lehine kullanıyorum.” dedi.

Genel seçimlerde kendisini şikayet ettirdiği ifade edilen Ali Engi̇n ile Deniz Yücel desteğinde buluşması ile ilgili konuya da açıklama getiren Sertel “Beni şikayet edenlerle ilgili geçen kongrede gerekli şeyleri söyledim. O, onların sorunu olarak kalsın. O kişiler de Deniz Yücel’e oy veriyorsa benim vermemem için bir gerekçe olabilir mi? Aynı aday için oy kullanmamız, yan yana durmamızı, yan yana oturup sohbet etmemizi gerektirmiyor. Geçmişte kendi aralarında çekişme olan insanların aynı aday etrafında birleştiği çok görüldü. Geçmişten bu yana parti içerisinde birçok sıkıntıyı yaşamış bir insan olarak kinle siyaset yapmam. Kinle ve nefretle siyaset yapmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Rahmetli Bülent Ecevit’in çok güzel bir sözü vardı: “Kin, insan yüreğine yüktür” der. O açıdan ben kinle değil akılla siyaset yapıyorum. Ve Deniz Yücel’in gerçekten İzmir’de önemli işler yapacağına, partiyi iyi temsil edeceğine, iyi çalışacağına, yanına konulacak kadrolarla İzmir’de seçimlerde başarı sağlayacağına inancımdan dolayı destekliyorum. Birçok insan değişik argümanlar kullanıyor “nasıl oluyor da yan yana geliyorlar”, “nasıl oluyor da aynı adayı destekliyorlar” diye. Bence çok haksızlık yapılıyor. Neden haksızlık yapılıyor derseniz? Biz parti içerisinde kendi aramızdaki sorunları çözmezsek, birlikte hareket etmezsek; zaten bizi yok etmeye çalışan bir iktidar var. O iktidarın ekmeğine yağ sürmüş oluruz. O nedenle ben parti içerisinde kimseyle kavga etmeye niyetli değilim. Benim Deniz Yücel’i desteklemem birilerini rahatsız etmiş olabilir. Hiç de önemli değil. Ben doğru bildiğim yolda yürüyeceğim.
Deniz Yücel seçildiği takdirde milletvekili, belediye başkanları aday belirlemede önseçim için mücadele edeceğinin sözünü verdi. Parti içi demokrasi için son derece önemli bir söz. Ben bu sözünü tutacağına da inanıyorum.”
ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Deniz Yücel için ikna turuna çıkması ile ilgili de konuşan Sertel “Bu soruyu bana değil de Aziz Bey’e sorun. Bu konuda benim yorum yapmam mümkün değil. Aziz bey siyaset yapıyor. 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı ve benim “sen siyaset yapma”, “siyasetin içinde bulunma” deme hakkım yok. Ama başkalarının böyle bir hakkı varsa çıkıp söylesinler. İzmir’de milletvekilleri de belediye meclis üyeleri de, belediye başkanları da her biri gerek il kongrelerinde gerekse İlçe kongrelerinde taraf oluyorlar. Bu açık ve net. Belediye başkanı “ben karışmıyorum” dese de mutlaka gücü hissediliyor. O açıdan benim söyleyecek birşeyim yok. Bu soruyu Aziz Kocaoğlu’na sormanız daha doğru.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Başım dönüyor sarhoşmuyum anlamadım durdurun dünyayı dün başka bugün bambaşka valahide bilahide şaşı olduk

  2. Yücel dedi ki:

    İzmir özü demokrat siz olmasanızda demokrat birini seçer

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.