Şengül’den tramvay çıkışı

Şengül’den tramvay çıkışı
  • 24 Temmuz 2018 12:11

Selcan Şerifaki/ Gazete Ege

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül basın mensuplarıyla bir araya gelerek 24 Haziran seçimlerini ve 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şengül, “İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı var. Sahilde çıksın birisi desin ‘ben AK Partiliyim’ barındırmazlar. Seçim zamanı kin nefretle karşılayacak. Tramvay şehir içine sokulmasına karşıyım. Trafiği rahatlamak yerine daha çok sıkışıklığa neden oluyor. CHP’ yavaş gitmeyi seviyor. Bir ulaşım için değil, tarihi nostaljidir. İktidar olduğumuz halde tramvayı derhal kaldıracaklarını söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül İl binasından basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Başkan yardımcıları Hakan Yıldız, Fikret Mısırlı Tanfer Kemerli, Hüseyin Özkan hazır bulundu. 

Cumhur ittifakı İzmir’de bizi olumsuz etkiledi

İzmir’de Cumhur İttifak’ın AK Parti’yi olumsuz etkilediğini kaydeden Şengül, “24 Haziran seçimlerinden sonra 1 aylık süreçte değerlendirme ve bilgilendirmek için böyle bir toplantı yaptı. Yoğun bir kampanya süreci geçirdik. Erken seçim beklemiyorduk. Tam anlamıyla süreci tamamlamadan AK Parti her an seçim yapabilecek gibi hazır durumdayız. Sadece seçim döneminde değil her zaman dinamik canlı yapımız var. Bir sonraki seçimlerle ilgili çalışmalarımızı hazırlanıyor. İftar programda sahurda birlikte olduk. Mevcut oyumuzu korumak oldu ve başarılı olduk. 4+4 milletvekilimizi koruduk ama çok az farkla 5. milletvekilimizi kaybettik. Bizim MHP’yle ittifak yapmamız bazı bölgelerde bizim için kötü oldu. İzmir’de de böyle oldu. Burada iki partinin oyunun düşük olması diğerlerinin yüksek olması bizi etkiledi. Ama diğer bazı bölgelerde de Cumhur ittifakın önde olduğunu görüyoruz” dedi.

Şengül, “İzmir’de seçim kampanyası sonucu gayet sakin gerilim yaşamadan seçim yaşadık. Diğer seçimlerde sokaklarda kirlilik yaratacak bayraklar vardı fakat bu seçimde tüm partiler buna dikkat etti. Seçim kampanyaları da değişiyor. 2002 başladığımız seçim kampanyası ile bu seçimlerde çok büyük faklılıklar var. O zamanlar sosyal medya yoktu, seçim kampanyası artık sosyal medyada sürdürülüyor. Bu seçimlerde sosyal medyayı iyi kullanmaya çalıştık. Başarılı olduğumuza inanıyorum. Hala kat edeceğimiz çok yol var. AK Parti istediği hedefe ulaşmıştır. Bu secimin galibi Cumhur İttifakı olmuştur. Yeni sistemde herkesin beklentiler çok fazla, yeni dönemde bir dinamizm geleceğini işlerin daha hızlı çözüleceğini inanıyorum. Yeni sistemde iş yapabilecek bürokratların önü açılacaktır. Çaba sarf eden bürokratın önü açılacak. Orta vadede ciddi katkıda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İzmir’in önemine vurgu yapan Şengül, “Sayın Başbakanımız Meclis Başkanı oldu. Daha önce beraber çalıştığımız Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı oldu. Nükhet Hanım 9 Eylül Üniversitesi’ne Rektör olarak atandı. İzmir bu anlamda şanslı. İzmir gerçekten çok önemli bir şehir. Oy verenlere çok hizmet etmek az verenlere hizmet etmemek gibi bir şey yok. Ülke bir bütündür. Ülkenin bütününde adaletli bir şekilde kalkınması gerekiyor. İzmir’in muhteşem potansiyeli var. Tarım ürünlerinin üretildiği, İzmir aynı zamanda sanayi şehri, teknolojinin ön palana çıkan bir şehir oldu. Bilimin teknolojinin öncülüğünü yapabilecek bir şehir olabilecek. Bilim teknoloji kurulma kararı alındı. Onun da ciddi bir katkı sağlayacak. Turizm şehir, muhteşem bir yapısı, tarihi yapısı var. Sağlık projeleriyle ilgi çok ciddi çalışmalar var”

Şengül, “İzmir’in en büyük dezavantajı yerel yönetim ve iktidar arasında koordinasyon eksikliği var. Burada bir hatalı aramak olmaz. Herkesi kucaklamak lazım. Her türlü girişimde bulunmalıdır. Siyaset yapmamalıdır. Seçime kadar yaparsınız ama bittikten sonra kent için çatışmadan arayışa girmek lazım. İzmir’de yerel yönetimler gerçek anlamda kendi işlerini yapamadıklarından olayı şehre yapılabilecek işlerden siyasete çekip maalesef İzmir’e zarar veriyorlar. En son yapamadığı yatırımları da merkezi hükümeti suçluyor. Merkezi hükümeti kamuoyunun abartıldığı gibi ciddi bir proje değil. Üçü beşi değil. Öyle lanse ediliyor ki sanki İzmir’in önünü kesiliyor. Hükümet olarak her türlü yatırımı yapmaya çalıştık. Yapılan yatırımlar İzmir’in cazibesini arttırmaya başladı. İzmir İstanbul’dan sonra en büyük katma değer sağlayabilecek 2. Şehirdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kutuplaşmaya değil, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her kesimin aynı yaşam tarzına sahip olmasına imkanı yok. Bizim ortak değerlerimiz var. Hepimiz ülkemizin şehrimizin gelişmesini istiyoruz. İleriki dönemlerde İzmir ile ilgili stratejimiz bu şekilde olacak. İl başkanı olarak bunu yapacağım. Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımıza başladık. İlçelerimizdeki eksikleri tespit ettik. Belki birkaç ilçelerimize revizyona gideceğiz. Boşalan yerlere çalışmalar yapacağız. Kadın kollarında ve gençlik kollarında belli revizyonlara gidiyoruz. İlçe ilçe sorunları tespit ediyoruz. Büyükşehir ile ilgi neler yapıldı neler yapılmadı, iktidara gelirsek neler yapacağız gibi çalışmalar yapıyoruz. Yol kat etmiş belediyelerimizden örnek çalışmaları örnek alıyoruz. 35 İzmir 35 projeler çoğu tamamlandı. Diğerleri devam ediyor. Yerel seçimlerde herkes belediye başkanı olarak kendisin görmeli ve çalışmalarını ona göre devam ettirmeli. Son bir iki adayları belirleyip değil, hazır ne yaptığını bilen sahayı ezberlemiş, İzmir’e katkı sağlamış olacak. İzmir kendine aşık ettiriyor. İzmir’de büyük uçurumlar var. İzmir’deki bu ayrışmanın kutuplaşmanın ortadan kaldırılmasın için çalışalar yapılmalı. İzmir’de çirkinleşmiş yapıları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümde ranta değil vatandaşın zenginlikleri öne alınmalıdır. Ne yaparım ne yapılabilir, İzmir küçüktür küçük olsun bizim olsun. Biz de İzmir büyüktür büyük olsun herkesin olsun. İzmir’de gerçekten mahalle baskısı yok mu? İzmir Aydın gelişmişliğini sokağa yansıtıyor, bunları da önümüzdeki dönemde tartışmalarımız gerekiyor. Bunları gündeme getireceğiz. İzmir’in empatiye ihtiyacı var. Siz benimseye bilirisiniz ama herkes saygı göstermeli. Özellikle belli bir kendini üst perdeden gören onları da kendilerini sorgulaması gerekiyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan Ova’ya kapalı pazar yeri müjdesi

“İzmir’de mahalle baskısı var
Şengül, “ İzmir’de AK Parti’ye mahalle baskısı var. Sahilde çıksın birisi desin ‘ben AK Partiliyim’ barındırmazlar. Seçim zamanı kin nefretle karşılayacak. Bunu yapanlar aydın olarak tanımlayan fakat aydınlık yüzü görmemiş karanlıkta yaşayan insanlar var. Ciddi anlamda teşkilatta yaşıyoruz. Biliyorum ki teşkilat mensupları bir çok yerde baskılar görüyor. Genellemiyorum ama belki bu 30’luk bir kitlede var. Kalan yüzde 70’i size oy vermeyen fakat size saygıyla yaklaşanlar var. Her yerde iktidar olacağız diye bir şey yok. Bazıları AK Parti’nin yaptığı yatırımları beğeniyor fakat yine de CHP’ye oy atıyor. Ben önceden hazırlanmaya bağlıyorum. Hep son dakikaya çalışmaları bırakmaz. Bu süreçte seçmeni ikna edilemez. Daha erken başlanmalıdır. 16 Yıldır iktidardayız hep bir algı var AK Parti yaşam tarzına baskı yapar. Diye düşünüyor. Öyle bir şey yok. Kendilerine sorsalar zaten bulacak. Kendilerine sormaya bile korkuyorlar. Herkes o algıya kaptırıp gidiyorlar. AK Parti’yi desteklesinler diye söylemiyorum. Bunu beceriksiz yerel yönetimleri sorgulamak için söylüyorum. Bu eleştirmenin yerini bulması için bunların gereğini yapması gerekiyor. Kemalpaşa Menderes’in yaptıkları projelere diğer büyük belediyelere bakın. Aralarındaki farkı göreceksiniz. Ben görev yaptığım sürece Allah şahidim olsun ki yüreğimden ne geçiyorsa onu söylüyorum. Eyvallahım yok. Kendi partimizle ilgili bir şey olursa onu söylerim. Gerçekleri tüm şeffaflığıyla göstermek gerekiyor. Belki bunu İzmir’de başlatabiliriz. Şimdilik böyle bize izlemeye devam edin.

“Tramvayı kaldıracağız

İzmir’de iktidar olmaları halinde tramvayı kaldıracaklarını belirten Şengül, “Tramvay şehir içine sokulmasına karşıyım. Trafiği rahatlamak yerine daha çok sıkışıklığa neden oluyor. CHP’ yavaş gitmeyi seviyor. Bir ulaşım için değil, tarihi nostaljidir. İktidar olduğumuz halde tramvayı derhal kaldıracağız. Biz iktidar olduğumuz da otopark sorunun çözeceğiz. Bu şekilde yol kenarında olan araçlar olmaz ve yollar genişler. Böylelikle sorunu çözersiniz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.