Şehidin Oğlu Babasını Sırtında Taşıyor

Şehidin Oğlu Babasını Sırtında Taşıyor
  • 27 Ocak 2016 09:50

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da gerçekleştirilen hain saldırıda babasıyla birlikte şehit olan Minik İrem’in acısı yürekleri dağlarken, İzmir’de şehit Ufuk Danişmend’in oğlu Burak Danişmend babasını sırtına dövme yaptırdı.

Türkiye’nin ilk pilot komiseri Ufuk Danişmend, 1984 yılında Ankara Güvercinlik’te eğitim uçuşu sırasında kullandığı helikopterle kaza yaptı. Emniyet teşkilatının gözbebeği Pilot Komiser Ufuk Danişmend kazada şehit düştü.

Şehidin Oğlu Babasını Sırtında Taşıyor

İzmir’de yaşıyor
Ankara’da birçok başarılı görevde bulunan Komiser Pilot Ufuk Danişmend’in ölümünün ardından 36 yıl geçti. Cenaze sırasında henüz 2 yaşında annesinin kucağında olan Burak Danişmend, şimdi İzmir’de dövme stüdyosu işletiyor. 13 yıldır İzmir’deki dövme severlere profesyonel olarak hizmet veren genç adam, yanı başından hiç ayırmadığı babasının fotoğraflarını sırtına dövme yaptırdı. Burak Danişmend, babasının fotoğrafının yanında törenler sırasında akrobasi gösterileri yaptığı motoru ve pilot olarak defalarca kullandığı helikopterini de sırtına dövme olarak yaptırdı.

“Tek hatırladığım sırtında gezdiğim an”
Babası anısına bir şeyler yapmak istediğini ve mesleğiyle alakalı olarak böyle bir karar aldığını anlatan 34 yaşındaki Burak Danişmend, “Yaşasaydı birçok anıya ortaklık edeceğim babamı hatırladığım tek görüntü beni sırtında taşıdığı an. Çok küçük olduğum için aklımdaki tek görüntü bu. Bende beni sırtında taşıyan babamı, ömrüm boyunca sırtımda taşımak istedim. Bunu yapmanın yolu da babamı sırtıma dövme ile ölümsüzleştirmekti. Dövmeye önce babamın fotoğrafıyla başladık. Sırayla kullandığı helikopter ve akrobasi gösterilerinde de kullandığı motosikletini yaptırdım. Babam çok çalışkan ve başarılı bir komiserdi. Onun fotoğrafları, yaptıkları, başarıları ve çalışkanlığı yolumuza hep ışık oluyor. Büyük bir gurur ve onurla babamı ömür boyu sırtımda taşıyacağım” dedi.

Şehidin Oğlu Babasını Sırtında Taşıyor

“Acı ve Umut”
Babasını henüz 2 yaşındayken toprağa verdiklerini ve her şehit haberinden özel olarak etkilendiğini anlatan Burak Danişmend, “Ben çok özel bir babanın evladı olduğuma inanıyorum. Babam, çok yönlü, çok çalışkan ve başarılarıyla defalarca takdir almış bir  komiserdi. Babamdan öğreneceğim çok şey olabilirdi. O dönemde ben 2 yaşında olduğum için inanıyorum ki annem de acı ve umudu bir arada yaşadı. Babamı toprağa vermenin acısını yaşarken, benim ve ablamın olması onu ayakta tuttu. Sevgili annem Fatma Danişmend bize hem annelik hem babalık yaptı. Her duyduğum şehit haberi beni çok etkiler. Önceki hafta babasıyla birlikte toprağa verdiğimiz minik İrem’de herkes gibi beni de derinden üzdü” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

“Babamla gurur duyuyorum”
Şehit bir babanın evladı olmaktan her zaman şeref duyduğunu ifade eden Burak Danişmend, şöyle devam etti; “Şehit bir babanın evladı olmak benim için ayrıca onur vesilesi. Vatanı için, bayrağı için, mesleği için her zaman çalışmış, ömrünü bu hizmete adamış bir adamın oğlu olmak büyük bir gurur. Onun gibi mesleğinde hep daha ileri hedeflere koşmuş birinin evladı olmak kelimelere sığacak bir şey değil. Babamla her zaman gurur, onun evladı olmaktan da onur duydum”.

“Babam adına Heliport var”
Babasının fotoğraflarını çalışma masasının yanından hiç ayırmayan Burak Danişmend, babasının isminin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da ölümsüzleştirildiğini belirterek Ankara Gölbaşı’nda Pilot Komiser Ufuk Danişmend Polis Heliportu bulunduğunu kaydetti. Genç adam, Ankara Şehitlikte bulunan mezarı her ziyareti sonrasında babasının çalışmalarının ve fotoğraflarının yer aldığı bir çok anının bulunduğu heliporta da uğradıklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Cengiz Danişmend dedi ki:

    babasını her daim anan hatırlayan ve anısını yaşatan tüm çocuklara aynı zamanda babasının hatırasında ona emek veren dedesi ve babaannesini anabilen sağlığında onlara değer verebilen tüm torunlara saygılarımla. Cengiz Danişmend

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.