“SAYIN BAKAN UMARIM O KAPASİTEYE SAHİPTİR”

“SAYIN BAKAN UMARIM O KAPASİTEYE SAHİPTİR”
  • 23 Mart 2016 16:06

Gazete Ege/ Radyo Romantik Türk’te Gizem Çetinkol ile Gün Ortası programının konuğu CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz oldu. Gündeme dair konuların konuşulduğu programda, son haftalarda yaşanan terör faciaları, Ensar vakfında yaşanan tecavüz olayları ve parti tüzüğüne kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Yaşanan terör olaylarının temelinde ülkenin yönetilememesi olduğunu belirten Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Terörün alt yapıları 2002’de atıldı. Bu sorun ülkenin yönetilememesinden kaynaklıdır. Esasen 5 sene önce başlayan barış süreci de bu konunun ne kadar olumsuz bir yere taşınacağının göstergesiydi.  Bizlerde her zaman barışa inanıyoruz ancak çözümün mecliste olacağına inanıyoruz. Fakat bu noktada hükümet başka çözüm yolları aradı. Bizim önerilerimizi ciddiye almadı ve gelinen nokta üzücü oldu. Korkarım ki bu durum diğer kentlerde de yer bulacak” dedi.

“3. DÜNYA ÜLKESİ GİBİ YÖNETİLİYORUZ”

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşanan patlamayla ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, patlamadan 4 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örneklendirme yaparak Brüksel’i seçmesi ve ardından Brüksel’de patlama yaşanmasını mizah örneği olarak değerlendirdi. Yılmaz, “Kendi istihbaratını yapamayan bir ülkenin liderinin Brüksel’deki patlamayı bilmesi mizah örneğidir diye düşünüyorum bununla beraber kendi istihbaratının başındakini siyasete sokturan kişilerin Brüksel’deki patlamayı tahmin etmesine anlam vermem mümkün değildir. Bir İçişleri Bakanı düşünün kendi ülkesinin başkentinde son 6 ayda 3 tane patlama oluyor ve hala görevinde kalıyor. Sanırım Brüksel’de başbakan ve sorumlular gereğini yaptı.  Fakat biz 3. Dünya ülkesi zihniyetinde yönetildiğimiz için bizde böyle işlemiyor” diye konuştu.

“SAYIN BAKAN UMARIM O KAPASİTEYE SAHİPTİR”

Karaman’da yaşanan tecavüz olayları hakkında da konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Karaman Valiliği bu olayda Ensar Vakfına ait yurtların olmadığı hakkında bir açıklama yaptı. Faka bilindiği üzere Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu tecavüz olaylarını iddianameye ekledi. Böylelikle bu konu meşrutiyet kazanmış oldu. 45 çocuktan 10’nun tecavüze uğradığından da bahsediyor bu iddianame, biz bu gündemin peşinden gitmeye geldik İzmir’e bilindiği gibi İzmir’de bir ayağı bu konunun, Urla’da 35 bin metre kare bir alanı var bu vakfın biz bu arazinin nasıl peşkeş çekildiğini, bu arazide neler yapıldığını merak ediyoruz. Çünkü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu dünkü açıklamasında ‘1 kereden bir şey olmaz, hizmetleriyle öne çıkmış bir vakfı karalamak için bu yeterli olamaz’ demişti. Bu noktada 2008 yılında Vakfın Çorum şube başkanı Zekai İşler’in 2 kız öğrenciye tecavüzden cezaya çarptırılmasıyla bu vakaların Ensar vakfının ilk vakaları olmadığını biliyoruz. Ama sayın bakan bunun ilk kez gerçekleştiğini ve bunun göz ardı edilebilineceğini düşünüyor. Özellikle bunu bir kadın bakanın söylemesi utanç verici. Onun dışında bu peşkeşler sadece Urla’da değil, Ankara Yeni mahallede Atatürk Orman çiftliğinin 612 metre karelik binası, Adana Çukurova ilçesinde orduevine ait emniyet hizmet binasının içinde bulunduğu 8 bin metre karelik alanda bu vakfa emanet edildi. Bu kamusal alanların böylesine şaibeli bir vakfa teslim edilmesi peşkeş çekilmesi gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Bizde bunların hesabını sormak adına İzmir deyiz. Sayın Bakana sorular sorduk umarım bu soruları cevaplaya bilecek kapasiteye sahiptir. Çünkü kendisi lideri gibi mizah ürünü açıklamalar yapıyor. Önümüzdeki zamanda umarım çıkıp halka bunun açıklamasını yapabilir” dedi.

CHP Gençlik Kolları Kurultay hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “3 aday yarıştık, siyaset üreten bir amaç uğruna çalışan bir ekibiz, bu noktada kendimizi yansıtan 10 günlük bir kampanya sürecimiz oldu. Kurultay sonucunda sevindiğimiz nokta şu bir fikre bir değere inanan ruhun kazanması oldu” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DİRENECEĞİZ

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen konulardan biri olan Başkanlık sistemine direneceklerini belirten Genel Başkan Emre Yılmaz, “Türkiye’de şuan bir rejim sorunu var. Bu rejim sorununda başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini bize getirenlere karşı bir program analizi geliştirdik. Başkanlık sistemine direnin, başkanlık sistemini tanımayan ve Cumhuriyet rejiminin ilerici birikimlerini devam ettiren bir gençlik yapımız var. Cumhuriyet Halk Partisi kurucu irade olduğu için 1. Devrimi gerçekleştirmiştir. Sonrasında da siyasi partilere seçme ve seçilme hakkını verdiği için 2. Devrimi gerçekleştirmiştir. Daha sonra sosyal demokrasi ile devam eden 3. Devrimimiz, şimdide özgürlükçü demokrasiyle beraber 4. Devrimimiz savunuyoruz. Özgürlükçü demokrasiyi açacak olursak, aynı zamanda özgürlükçü bir anayasayı isteyen bir gençliğiz. Özgürlükçü anayasayı isteyen gençlik başkanlık sistemine direniyor. Adlı bir programımız var Türkiye çapında bu programda da anayasa hukukçularıyla başkanlık sisteminin kesinlikle kabul edilemeyecek bir sistem olduğunu, bunun bir rejim değişikliği olduğunu ve bu rejim değişimine CHP’nin gençleri olarak direneceğimizi söylüyoruz.  Biz Amerikan ya da Meksika tarzı başkanlık sistemini de savunmuyoruz ama bir nebzede olsa oradaki sistemin halkta karşılığı var. Fakat Türkiye’de başkanlık sisteminin tam olarak ne olduğunu savunanlarda bilmiyor. Burada bir ortada bir diktatör var ve bu diktatör tüm yasama ve yürütmeyi kendine bağlamak istiyor. Şuanda fiili olarak başkan olduğunu düşünüyor buna başkanlık sistemiyle meşrutiyet kazandırmak istiyor. Sistem karmaşası var ve rejim değişikliğine doğru giden bir durum var bizde CHP gençliği olarak buna direniyoruz.” Diye konuştu.

“GENÇLİK KOLLARI HAKLARINI GERİ İSTİYOR”

Gençlik kolları olarak çalışmalarına da değinen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Tüm illerimizden çalışmalarını merkezde topluyoruz.  Bunun için bir genelge çekiyoruz, bununla alakalı olarak illerimizden 10 Mart’a kadar bir geri dönüş beklenmişti fakat bu süre uzatıldı. Gençlik kolları haklarını geri istiyor başlığı çizdik. Gençlik kolları ‘tüzükiçinbirfikrimvar.com’ adlı bir adres oluşturduk yakında hayata geçecek bu noktada gençlerin yönetim kurulu toplantılarında oy haklarının olması, kurultay salonlarında oy haklarının olması, genel merkez kurultaylarında oy haklarının olması ve 80 öncesi verilen hakların geri kazanılması noktasında çeşitli programlar geliştiriyoruz. Şuanda illerden geri dönüşler oluyor ama biz kolektif iradeyi de yansıtmak adına ‘tüzükiçinbirfkrimvar.com’ adresinde toplayarak Genel Başkanımız Kelam Kılıçdaroğlu’na ileteceğiz” dedi.

Parti içi düzenlemelerin ve çalışmaların kamuoyunda ‘kendi içlerinde bile anlaşamıyorlar’ şeklinde hayat bulması konusuna da açıklık getiren Başkan Yılmaz “CHP toplumcu bir parti oklarından bir tanesi halkçılık ilkesidir. Kolektif iradeyi ele alarak bu noktada her kararını halkla birlikte alır, kararlar bir diktatöre dayanmaz kesinlikle, Genel Başkanda, Genel Başkan yardımcıları da parti meclis üyeleri de seçilerek ve çarşaf listeyle o konuma gelir. Bu demokrasinin bir gereğidir. Tüzükte kesinlikle kolektif irade ile çıkmalıdır. Bu yüzden bunun tartışılıyor olması normal” diye konuştu.

“DAHA FAZLA İZMİR”

İzmir’in Cumhuriyetin yüz akı olduğunu belirten CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “İzmir Cumhuriyetin yüz akı Anadolu’nun batıya açılan yüzü diyebiliriz İzmir için bu noktada ‘daha fazla İzmir’ diye bir projemiz var.  Bu projeyi daha da büyüterek ve genişleterek tüm Türkiye’yi İzmir gibi yönetmeye, İzmir gibi düşünmeye davranmaya, yaşamaya ve  teşvik etmeye  çalışacağız

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.