“Sayı Saymasını Bile Bilmiyorlar”

“Sayı Saymasını Bile Bilmiyorlar”
  • 20 Şubat 2016 14:31

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Defterdarlığı’nın  “2 yılda 21 milyon 829 bin 350 metrekare büyüklüğündeki taşınmazı mezarlık yeri olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik” açıklamasının tutulacak hiçbir yanı olmadığını ve her tarafından “döküldüğünü” söyledi. Başkan Kocaoğlu “Sayı saymasını bile bilmiyorlar” dedi.

Defterdarlığın açıklamasında “Büyükşehir’e tahsis ettik” denilen 21 milyon 829 bin 350 metrekarelik arazinin Narlıdere’de askeriyenin kullanıma verilen bir alan olduğunu, bu dev arazi içinde mezarlık yeri olarak Büyükşehir’e tahsis edilen yerin ise sadece 3 bin 533 metrekare büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

“Enteresan” açıklama

Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

“Sayın Defterdarlığın iddia ettiği gibi ‘gerçeklerle bağdaşmayan haksız ve yersiz’ ifadeler kullanmadım. Her zaman olduğu gibi yine gerçekleri İzmirli hemşehrilerimizle paylaştım. Defterdarlığın açıklaması çok enteresan. İşi rakamlar olan böyle bir kurum nasıl bu tür basit hatalar yapıyor, anlamak mümkün değil! Askeriyenin kullanımına verilmiş yaklaşık 22 bin dönümlük dev araziyi ‘Büyükşehir’e tahsis etttik’ demek, devlet ciddiyetiyle örtüşmüyor. Aksine buram buram siyaset kokuyor. Evet, biz Narlıdere’de mezarlık yeri için 32 bin 925 metrekarelik arazi tahsis talebinde bulunduk. Bu arazinin yer aldığı parselin (156 ada, 1973 parsel) tamamı 21 milyon 445 bin 280 metrekaredir. Defterdarlığın Büyükşehir’e verdiği arazinin büyüklüğü ise sadece 3 bin 533 metrekare. Aslında daha fazla bir şey söylemeye gerek yok! Maalesef son zamanlarda defterdarından il müdürlerine kadar pek çok bürokrat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkanının açıklamalarını çarpıtarak cevap vermek gibi bir strateji içine girmiştir. Belediyemizi yıpratma çabasıyla belediye başkanından katbekat daha fazla siyaset yapmaktadırlar.”

Rakamlar ne diyor?

İzmir’de yılda ortalama 25 bin vefat yaşandığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, şu bilgileri de kamuoyuyla paylaştı:

“Defterdarlık ‘Büyükşehir’e mezarlık için 2 yılda 21.829.350 metrekare yer verdik’ dese de, İzmir’deki toplam mezarlık alanımız 16.076.535 metrekare. Mezarlık yapılması için gerçekleştirdiğimiz taleplere karşılık toplam 257.908,81 m² alanın tahsisi yapılmış görünmekle birlikte, Bornova Kavaklıdere ve Gaziemir Çay Mahallesi’nde toplam 163.371,48 m²’lik alanda işgalci ve ruhsat verilen maden firması nedeniyle proje çalışmaları başlatılamadı. Günümüz itibarıyla kullanılabilen tahsisli alan 94.537,33 m²’dir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.