Sarayın emriyle aday olanla Soyer’i kıyaslamak mümkün…

Sarayın emriyle aday olanla Soyer’i kıyaslamak mümkün…
  • 30 Ocak 2019 12:17

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

CHP İl Başkanı Deniz Yücel il başkanlığında gazetecilerle biraraya gelip soruları yanıtladı. Soyer ile ilgili eleştirenlere yanıt veren Yücel,“Sayın Tunç Soyer İzmirlilerin ismi üzerinde birleştiği, gönül rahatlığıyla kabullendiği ve desteklendiği bir isim. İzmir kültürüyle yetişmiş, Avrupa ve dünyada tanınan, önemli görevlere ve başarılara imza atmış vizyon sahibi bir isim. İzmir’i umursamayan isimlerle karşılaştırmak doğru değil. AKP’lilerin kendilerinin bile içlerine sindiremeyen, sarayın emriyle İzmirlilere dayatılan bir isimle Soyer’i kıyaslamak mümkün değil. Bunu yapsa yapsa ki bir süredir yapıyorlar, polemik ve kutuplaşma yapmak isteyen AKP yapıyor” dedi.

Partisinin genel merkezinde CHP ve PM toplantıları süresince yoğun mesai harcadıklarını dile getiren İl Başkanı Deniz Yücel, kararların alınmasında il başkanlığı olarak tüm örgütün görüşlerini yetkili isimlere bildirdiklerini belirtti.

İZMİR İL ÖRGÜTÜ OLARAK SÜRECİNİ İÇİNDEYDİK VE…

Yücel, adayların belirlenmesinde objektif ve adil davranıldığını kaydederek, “Genel merkezde yoğun bir mesai harcadık. İzmir il başkanlığı olarak il yönetim kurulu üyelerinden, il disiplin kurulu üyelerinden ve ilçe başkanlarıyla milletvekillerinden ayrı ayrı görüş aldım. Bu görüşleri genel başkanımız ve Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile paylaştık. Bu görüşmelerden çıkan sonuçlarda İzmir adayları için beklentiler, hassasiyetler ve tüm hususlar objektif bir biçimde masaya yatırıldı. İzmir il örgütü olarak sürecin içindeydik ancak nihai kararları PM ve MYK. PM ve MYK’da demokrasiyi ve parti içi kuralları işleterek, oylamalarla nihai kararlar veriliyor. Bu süreçte seçim sürecinde örgütün sesine en çok kulak veren il başkanlarından biriyim” diye konuştu.

KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLERİN GEÇİCİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

300’ü aşkın aday adayı olduğunu, bunlardan 29’unun adaylaşacağını anımsatan Deniz Yücel, kırgınlıkların geçici olacağına inandığını dile getirerek, “Belli konularda görüş ve önerilerimiz dillenmiştir. Bazılarını da dillenmemiş olabilir ancak siyaset bir tercih, duruş, tavır meselesidir. Bizim tercihimiz de duruşumuz da tavrımız da CHP’dir. Bu süreci bu mantıkla yürüttük. Elbette herkesin memnun ve mutlu olması mümkün değil. 300’e yakın aday adayı vardı, 29 kişi adaylaşacaktı. Geçici kırgınlık ve kızgınlık olabilir. Ancak kimseye adaylık garantisi verilmedi, kimseye aday adayı ol da olma da denmedi. Aday adaylarımız da bu sorumlulukla müracaatlarını yaptılar. Kırgınlık varsa bile bunların da kısa süreli olacağını düşünüyoruz. Aday gösterilmeyen aday adaylarımızın da partililik bilinciyle partinin başarısını her şeyin üstünde tutarak çalışmalara katılacağından en küçük şüphemiz yok. Mevcut belediye başkanlarımızın ve kendi destekledikleri isimlerin aday gösterilmesini bekleyen partililerimizin de bir takım düşünceleri vardı. İl başkanı olarak her zaman eleştirilere açık oldum. Bu süreci tüm yönetim kademeleriyle birlikte objektif ve adil bir şekilde yürüttüğümüze inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

BİZDE ADAMCILIK VE BİAT KÜLTÜRÜ YOK, KIRGINLIK VARSA BİLE…

Demokrasi kültürünün kendi istediği olmayınca tepki göstermekten ibaret olmadığını vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partilerinde adamcılık ve biat kültürü olmadığını dile getirdi. Yücel, şu açıklamayı yaptı: “CHP içinde görev alıyorsak, kendi istediğimiz olmadı diye bir tepki göstermemiz bence doğru değil. Çünkü kişiler üzerinden siyaset yapılması doğru değil. İlke ve ideoloji temelinde siyaset yapıyoruz biz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün birilerine yarın başkalarına görev verilir. Bayrak yarışında partimizin başarısı, kentimizin ve ülkemizin geleceği herşeyin üzerindedir. Adamcılık ve biat kültürü yok, demokrasi ve demokrasiyi işleten kurumlarımız var. Kırgınlık varsa bile demokrasi kültürü içinde bunun absorbe edilmesi gerekiyor. Tepki koymamız demokrasi kültürüyle bağdaşmaz. Umarım verdiğimiz sözlere uygun olarak partimizin başarısına sekte vuracak hiçbir şey olmadan bu yola devam ederiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu

BUCA VE BAYRAKLI ADAYLARININ BELİRLENMESİNİN ARDINDAN HIZLA…

Partisinin Buca ve Bayraklı adaylarının 2 Şubat’ta gerçekleşecek PM toplantısında belirleneceğini dile getiren CHP İl Başkanı Deniz Yücel, bugün ilçe başkanlarıyla, kısa sürede milletvekilleriyle biraraya gelerek yol haritalarını hızla belirleyeceklerini ve sahaya ineceklerini kaydetti.

İLÇELER ÖZELİNDE DE ÇALIŞMALARA BİLFİİL KATILIP…

Yücel, ilçeler özelinde yapılacak seçim çalışmalarına da fiilen katılacakları ve destek vereceklerini belirterek, “Buca ve Bayraklı ilçeleri de 2 Şubat PM’de belirlenecek. Buca ve Bayraklı adaylarımız belirlendikten sonra hızlı şekilde çalışmalarımızla ilgili yol haritası belirleyeceğiz. Bugün ilçe başkanlarımızla bir toplantı yapacağız. Önümüzdeki günlerde milletvekilleriyle toplanacağız. Dün yönetim kurulu toplantısı yaptık, yol haritamızı belirliyoruz. İlçeler özelinde yapılan çalışmalara bizler de bilfiil katılacağız, çalışmaları destekleyeceğiz. Mini mitingler yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN BİR İZMİR ZİYARETİ SÖZKONUSU

Partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda bir İzmir ziyareti olacağını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda bir İzmir ziyareti söz konusu. İzmir bizi biz de İzmir’i tanıyoruz. Adaylarımız hepsi İzmir kültürüne sahip, İzmirlilerle bağı olan isimler. Adaylarımızla birlikte Bayraklı ve Buca’dan sonra adaylarla ortak çalışma programı hazırlayıp seçimlere en iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

1 NİSAN SONRASI HESAPLARI İDDİASI SPEKÜLASYONDAN İBARET

Mevcut belediye başkanları listesinin 1 Nisan sonrası toplanması muhtemel kurultay hesabı yapılarak oluşturulduğu eleştirilerine yanıt veren İl Başkanı Yücel, “Mevcut listenin 1 Nisan sonrası kurultay hesabıyla yapıldığı iddiası içi boş bir iddia. Sayın Kocaoğlu bizim için çok değerli, partimiz için çok değerli. İzmir’e 15 yıldır verdiği hizmetin ötesinde bundan sonraki süreçte de CHP’ye desteği ve katkısına ihtiyacımız olan bir isim. Bu görevi birilerini bir yere taşımak için yapmadım, yapmıyorum. Benim için partimin başarısı, İzmir, ülkemin geleceği herşeyin üstünde. Belirlenen adayların birtakım hesaplarla, belirlendiği iddiası spekülasyondan öteye gidebilecek bir şey değil. Hiçbir mesnedi olmayan bir görüşten ibaret” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİM VE REVİZYON KAÇINILMAZDIR

Partisinin mevcut belediye başkanlarının çoğunun değişmesinin revizyon ve değişim amaçlı olduğunu, ortada bir başarısızlık olduğu için olmadığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, vicdanını rahatsız eden bir işin içinde hiçbir zaman olmadığını ve olmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.