Sandıklara sahip çıkın

Sandıklara sahip çıkın
  • 6 Şubat 2019 13:54

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 seçimlerinde iki gün boyunca sandık nöbeti tuttuğu Bayındır’dan önemli mesajlar verdi. Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik girişimlerin tekrarlanabileceği uyarısında bulunan Başkan Kocaoğlu, sandık başlarının boş bırakılmaması ve ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınması gerektiğini hatırlattı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçelerdeki adaylarına destek vermek üzere ziyaretlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kez Bayındır’daydı. İlçede büyük bir kalabalık tarafından sevgi gösteriyle karşılanan Başkan Kocaoğlu, yeniden aday gösterilen Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’ye başarılar diledi.

Aynı zamanda bir veda ziyareti gerçekleştirdiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’de 15 senede neler yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. 150 yıllık İzmir belediyecilik tarihinde ilk kez 15 yıl başkanlık yapmak bana nasip oldu. Beni aday gösterdikleri için CHP Genel Başkanlarına, oylarıyla destekledikleri için İzmirli ve Bayındırlı hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Sandıklara sahip çıkalım

Seçimlerin parti içinde de bir yarışa sahne olduğunu, birçok aday adayı başvurmasına karşın bir adayın belirlendiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Onun da arkasında hep beraber saf tutmamız gerekiyor” diye konuştu. Bu seçimlerde de her seçimde olduğu gibi sandıklara sahip çıkılması, ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınması gerektiğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bayındır’da 2014 yılındaki seçimde sandık oyunlarına karşı ilçe seçim kurulu önünde kendisinin de sabaha kadar nöbet tuttuğunu hatırlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014’te Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ufuk Sesli’nin kazandığı Bayındır ilçe belediye başkanlığı seçiminin sonuçlarına AKP tarafından yapılan itirazlar üzerine, Bayındır’da iki gün boyunca “sandık nöbeti” tutmuş, seçim sonucunu değiştirmeye yönelik müdahalelere karşı ilçeyi terk etmemişti.

Bayındırlı çiçekçilerle sevindik

İzmir genelinde olduğu gibi Bayındır’da da kırsal kalkınmaya yönelik önemli adımlar atıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Dün yine sevinçli bir haber aldık. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi Hollanda’ya yenilebilir menekşe üretecek. Birlikte tarıma destek için çıktığımız yolda hedefe ulaştık, artık Hollanda ile işbirliği yapıyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Birlikte kol kola girdiğimizde, çalıştığımızda, ürettiğimizde kooperatifi sağlıklı yönettiğimizde yerel yönetim desteğiyle neler yapılabileceğini, kırsal kalkınmanın nasıl başarıldığını herkese gösterdik. Kooperatiflerimizle birlikte kırsal kalkınmanın bir örneğini gerçekleştirdik. Tüm sektörlerde kentin topyekun kalkınması için çalıştık. Ama en çok hor görülen tarıma pozitif ayrımcılık yaparak bir kalkınma modeli sergiledik. İzmir’de kırsaldan kente göçü durdurduk. Hatta kırsalda nüfus artmaya başladı. Belediye bunu başardı. Hükümet de bu modeli uygularsa, gelecekte çocuklarımız tekrar gelip tarım yapacaklar. İnanıyorum ki bizden sonraki belediye başkanlarımız bu bayrağı alarak daha da ileri götürecekler. Ömrüm oldukça burada sizlerin arasında yaşamak istiyorum. İhtiyaç duyulursa elimden geldiğince yardımcı olacağım.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

Oyu alınmayacak kimse yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu, önümüzdeki günlerde bütün köyleri gezerek seçim çalışmalarına desteğini sürdüreceğini belirterek, “Birebir insanlarımızla temas kurup, kapı kapı dolaşarak oylara talip olmamız gerekiyor. Artık siyaset değişti, ‘şu bize oy vermez, boşu boşuna gitmeyelim’ diye bir şey yok. Bugün çok çeşitli nedenlerden dolayı insanlar oy veriyor. Gidip derdimizi anlatırken, eleştirileri içimize sindirip kendimize pay çıkarmalıyız. Oyu alınmayacak kimse yok. Önemli olan o seçmenin ziyaret edilmesi. Sadece yoldan geçerken el sallamakla olmaz. Köy köy gidip el sıkmak gerekiyor. Siyaset adam adama yapılıyor. Adamın gözünün içine bakıp, sağlıklı ilişki kurmadan seçim çalışması yapılmaz” şeklinde konuştu.

MHP seçmeninin yarısından fazlası bize oy verdi

Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle Cumhur İttifakı tarafından dile getirilen HDP’nin CHP adaylarına destek vereceği yönündeki eleştirilerin gündeme getirilmesi konusunda ise şunları söyledi:

“Bir siyasi parti seçimlere girerken Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, oy kullanma hakkı olan herkesin oyuna taliptir. Şimdi bütün mesele ne? Başkanlık sistemiyle beraber iki partili sisteme geçiliyor. Sayın Cumhurbaşkanı MHP ile anlaşarak ve İyi Parti’nin de tabanına göz kırparak MHP ve İyi Parti tabanlarını kilitlemeyi amaçlıyor. Bunun provasını yapıyorlar. Biz İzmir’de 2004, 2009 ve 2014’de MHP seçmeninin yarısından fazlasının oyunu aldık. AKP bilinçli olarak ‘CHP, HDP ile ittifak yapıyor’ söylemini yayarak MHP ve İyi Parti tabanının CHP’ye oy vermesini engellemek için bu propagandayı yapıyor. Peki, açılımı da ben mi yaptım, hendekler kazılırken neredeydi bu hükümet? Bu hendeklerin kazıldığını bilmiyor muydu?”

Ne yaptığımızı arşivler yazıyor

Başkan Kocaoğlu, bir vatandaşın ilçeye yapılmasını istediği semt garajına isminin verilmesi şeklindeki önerisini de geri çevirerek, “Benim ismimi boş verin. Öldükten sonra isterlerse bir yerlere ismimi verirler. Belediye arşivinde ne yaptığımız ne yapmadığımız zaten yazıyor” dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise “Aziz Başkanımla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bize her zaman bir baba, bir ağabey, bir dost gibi davrandı. Kendisi her zaman gönlümüzde olacak” diye konuştu.

CHP Bayındır İlçe Başkanı Hasan Dülger de Başkan Kocaoğlu’na ilçeye yaptığı hizmetler nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.