Sanata ilk adımlarını Bornova Belediyesi’nin desteğiyle attılar

Sanata ilk adımlarını Bornova Belediyesi’nin desteğiyle attılar
  • 13 Haziran 2023 11:01

Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezlerinde eğitim alan kursiyerler bütün bir yıl boyunca emek verdikleri eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki resim, çini, el sanatları ve seramik eserlerin yer aldığı serginin açılışını yaparak kursiyerleri tebrik etti.

Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde eserlerini sergilemenin gururunu yaşayan  kursiyerler, bütün bir yıl boyunca çalışarak ortaya çıkardıkları eserlerini Bornovalıların beğenisine sundu. Sergide, resim, çini bezeme kursu, el sanatları ve ev tekstili kursu, seramik kurslarına katılan 350 kursiyerin eserleri 14 Haziran’a kadar sergilenmeye devam edecek. Bornovalılar sergide yer alan eserleri satın alarak kursiyerlerin emeklerinin değerlenmesine katkıda bulunabilecek. Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi’nden bütün yıl boyunca 2 bin 300 Bornovalı kurslara katıldı.

Serginin açılış kurdelesini vatandaşlarla birlikte kesen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Resim Öğretmenleri Aysun Bircan, Zeynep Hande Sezer, Seramik Kursu Eğitmeni Şafak Akcura ve Hülya Gül ile El Sanatları Eğitmeni Nevruz Çalışal’a çiçek vererek Bornovalıların kendilerini sanatla ifade etmelerine verdikleri destekler nedeniyle teşekkür etti.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ülkemiz kalkınacaksa kadınlarımızla çocuklarımızla kalkınacak” dedi. Bornova Belediyesi’nin 9 ayrı kurs merkezinde verdiği eğitimlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan İduğ, kursiyerlerin kısa bir süre önce hizmete açılan Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda ve spor tesislerinde verilen eğitimlerden de yararlanmalarından büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornovalı kadınlar, Türkiye’yi gezecek
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.