SAKİN ŞEHİRDE MİS KOKULU FESTİVAL

SAKİN ŞEHİRDE MİS KOKULU FESTİVAL
  • 19 Haziran 2016 09:29

Seferihisar Belediyesi tarafından Turgut Köyü’nde ilk kez düzenlenen “Lavanta Hasat Şenliği” büyük bir coşkuyla kutlandı.

 Seferihisarlı üreticilere alternatif bir ürün olarak sunulmak üzere, Turgut Köyü’nde Haziran 2015’te ekimi gerçekleşen lavantaların hasat zamanı geldi. 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen hasat bayram havasında gerçekleştirildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Maliye Eski Bakanı Zekeriya Temizel ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, köyün sokaklarına lavanta suyu sıkılarak, her yerin lavanta kokması sağlandı. Lavanta hasadının ardından, lavanta sabunu, lavanta yağı yapımı gerçekleştirildi, katılımcılara lavanta çayı ikram edildi. Açılan üretici stantları şenliğe katılanlar tarafından büyük ilgi görürken, etkinliğin sonunda Seferihisar Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

SAKİN ŞEHİRDE MİS KOKULU FESTİVAL

BAŞKAN SOYER: BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Başka bir tarım mümkün diyerek yola çıkmıştık. Çünkü mandalina bahçelerimiz yok oldukça, betona döndükçe, köylerimiz kapandıkça içimiz sızlıyor. Buna seyirci kalmamak istedik. En başından beri, barajın sulamasında filtrasyon sisteminden, karakılçık buğday yetiştirmeye, yerel tohumu geliştirmekten mandalina kurutmaya, iyi tarım uygulamaları sertifikaları vermekten lavanta yetiştirmeye kadar onlarca iş yaparak başka bir tarım mümkün söyleminin içini doldurmaya çalışıyoruz” dedi. Lavantayı Isparta’dan getirerek diktiklerini belirten Başkan Soyer; “Lavantanın, katma değeri yüksek bir ürün olduğunu keşfettik. Ege’nin bereketli topraklarında yetişebileceğini öğrendik.  Arkadaşlarımız gittiler Isparta’dan aldılar geldiler. Burada diktik, sabırla bekledik. Baktık ki Isparta’dakinden çok daha verimli oluyor hatta yılda iki kere hasat yapabiliyoruz. Şimdi lavantayı, Seferihisarlılara yeni bir alternatif ürün olarak sunmaya hazırız. Böylelikle Seferihisar’da çok şey değişiyor. Emin adımlarla ilerliyoruz. Göreceksiniz Seferihisar değişecek, Türkiye değişecek, dünya değişecek. Başka bir tarımın mümkün olduğunu herkese göstereceğiz” dedi.

SAKİN ŞEHİRDE MİS KOKULU FESTİVAL

BELEDİYEYE AİT ARAZİ MERAYA DÖNÜŞÜYOR

Lavanta hasadının ardından Düzce Köyü’nde ıslah edilerek meraya dönüştürülecek belediyeye ait 46 dönüm mera arazisinin protokolü Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tema Vakfı Başkanı Deniz Ataç, Öztüre Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre tarafından imzalandı. Başkan Soyer, bu imzayla, toprak analizleri ve toprak asidi düzenlemesiyle birlikte, sulak ve otu bol bir alana dönüşecek merada en az 200 hayvanın otlanabileceği düşündüklerini, projeyi Tema Vakfı’nın hazırladığını ve Öztüre Holding sponsorluğunda çalışmanın gerçekleştirileceğini, böylelikle hayvancılığı da önemli bir destek vereceklerini düşündüklerini söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek

Programın sonunda temel amacı mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan “Barış için Müzik Vakfı” tarafından minik bir konser verildi. Guatemala ve Venezuelalı iki eğitmen tarafından çalıştırılan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan çocuklar tarafından oluşturulan orkestraya, Seferihisar Belediyesi’nin girişimleriyle Turgut Köyü’nde yaşayan çocukların da katılarak, orkestrayla birlikte kısa bir zamanda konsere çıkacakları belirtildi.

Etkinlik iftar öncesi semazen gösterisi ve iftar yemeğiyle tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.