Çiğli’de Olaylı İlçe Yemeği

Çiğli’de Olaylı İlçe Yemeği
  • 27 Kasım 2016 15:32

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/Çiğli Belediyesi ve CHP Çiğli ilçe başkanlığının merkezinde olduğu kavgalar ve sansasyonel olaylar serisine yeni bir halka eklendi. Geçtiğimiz gün gerçekleşen ilçe yemeğinde protokol kuralları hiçe sayıldı. Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yaptığı konuşma ise bazı partililer tarafından “Belediye başkanı parti içinde bölücülük yapıyor” denilerek eleştirildi. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla başlayan yemek gerginliklerle sonaerdi. Yemekte konuşan Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu konuşmasında faşizme karşı slogan attırırken, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan konuşmasında, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nu boşa çıkararak parti içinde bölücülük yaptığı iddia edildi.

Başkan Arslan partililerin tepkisini çektiği iddia edilen konuşmasında şunları söyledi; “Beni eleştirenlerden destek istemiyorum. Ben onlardan bir şey beklemiyorum. Bana onlar sahip çıkmasın, bizim çalışmamız bize yeter.” CHP geleneğinde hiyerarşik olarak ilçe başkanının altında olan Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın İl Başkanı Asuman Ali Güven den sonra konuşma yapması ise partililer tarafından siyasi terbiye eksikliği olarak değerlendirildi.

AÇIK ARTTIRMA GERGİNLİĞİ

Konuşmaların ardından açık arttırma gerçekleşti. Açık arttırmada CHP’nin “6 ok”lu ambleminin dokunduğu kilim satışa sunuldu. Kilimin açık arttırmaya sunulmasının ardından CHP Çiğli Meclis üyesi Hüseyin Gündüz söz alarak CHP grubu olarak kilime on bin Türk lirası verdiklerini söyleyerek parti ilkelerinin satışa sunulmasını uygun bulmadıklarını dile getirdiği öğrenildi. Gündüz’ün ardından söz alan Çiğli Eski Belediye Başkanı Metin Solak, on bin yüz Türk lirası vererek CHP’nin ilkelerinin simgesi olan 6 ok dokumalı kilime talip oldu. Ancak Eski Başkan Solak’a kilimin satışı verilmedi. Bunun üzerine Başkan Solak, meclis üyesi Gündüz’e “sende varsa 10.000 TL ver, bende var veriyorum. Kandırmayın partiyi, siz bu parayı vermeyeceksiniz” dediği gelen bilgiler arasında.

Öte yandan gençlik kolları arasında da yumruklar konuşurken güçlükle sakinleştirile bilindiği edinilen bilgiler arasında.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Adsız nihal. dedi ki:

    Solak ve adamları akp ye geçmeli Ak chpli olmuyor ya ak partilisindir ya chp li parti işleyişinin anasını ağlattı solak ve adamları hele kartıçı gençlik kolları giden güçleri gelmeyince kavga çıkarıyorlar terör örgütü gibiler.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.