Sağlıkları Emin Ellerde

Sağlıkları Emin Ellerde
  • 8 Şubat 2016 10:02

Konak Belediyesi her yıl binlerce kişinin faydalandığı semt merkezlerindeki kurslara katılan vatandaşların sağlıklarını da düşünüyor. Hastalıkların erken tanıyla önlenebileceği düşüncesinden hareketle semt merkezlerindeki kursiyerler 6 ayda bir kapsamlı sağlık taramasından geçiriliyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta halk sağlığını koruyucu çalışmalar sürüyor. Vatandaşların günlük hayatın yoğunluğunda ihmal ettiği kontroller belediye sağlık birimlerince yapılıyor. Başlatılan tarama çalışmaları kapsamında bu kez semt merkezlerinde kurs gören kursiyerler kapsamlı check-up’tan geçirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce her 6 ayda bir rutin olarak yürütülen taramada kursiyerlerin tansiyonlarından kan tahlillerine kadar tepeden tırnağa tüm değerlerine bakıldı.

Sağlıkları Emin Ellerde

TEPEDEN TIRNAĞA KONTROLDEN GEÇTİLER

Konak Belediyesi’nin sekiz semt merkezinde yürütülecek taramalar ilk olarak Eşrefpaşa Semt Merkezi’nden başlatıldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli doktor ve sağlık personelince gerçekleştirilen kontrollerde tüm kursiyerlerin elektrokardiyografi (EKG), tansiyon ve biyokimya ölçümleri (Şeker, hemogram, kolesterol vs.) yapıldı. Ücretsiz verilen hizmetten toplam 120 kursiyer faydalandı.

6 AYDA BİR TEKRARLANACAK

Bilgisayar kursiyerlerinden Dilek Kaynakçı, uygulamadan memnuniyetini dile getirerek, “Bugün tansiyon, şeker, kolesterol, EKG gibi kontrollerden geçirildik. Bu uygulamadan çok memnunuz. Böyle hizmetlerden her zaman faydalanmak isteriz. Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a ve uygulamayı gerçekleştirenlere teşekkür ederiz” dedi. Sağlık taramasından sonra sonuçlar konusunda kursiyerler bilgilendirildi. Sağlık sorunları olanlar hastanelerin ilgili servislerine yönlendirildi. Tarama sayesinde hastalıkların erken tanısı sağlanırken, uygulamanın tüm semt merkezlerinde 6 ayda bir yapılacağı öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.