Saadet Partili aday Kara: “Beni görünce şaşırıyorlar”

Saadet Partili aday Kara: “Beni görünce şaşırıyorlar”
  • 20 Şubat 2019 17:15

Saadet Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Ceren Kara, Radyo Romantik Türk’te Gün Ortası programına konuk oldu. Buca için projelerini radyo dinleyicileri ile paylaşan Kara, partisine yönelik önyargıların kırılması gerektiğini dile getirerek, “Olumsuz bir tepki almıyorum herşeyden önce tabiki beni görünce şaşırıyorlar” sözleriyle Bucalılardan gördüğü ilgiyi dile getirdi.

Kara’nın Buca’daki hayalleri üzerine yaptığımız sohbetten kesitler…  

Saadet Partisinin Buca adayı Kara,  siyasete nasıl girdiğini bu sözlerle vurgulayarak, partisiyle nasıl tanıştığını,“Saadet Partisinden 2. bölge 2. sıra milletvekili adayıydım. Onun öncesinde de siyasete ilgim çok uzun yıllardan beri vardı. Siyasete girme konusunda çekincelerim vardı. Saadet Partisi sayesinde aştım. Aslında beni şu anda destekleyen Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’dur. Çokta vizyonu geniş bir genel başkandır. Türkiye siyasetine baktığınızda temiz kalan, bunu derken belli bir şeylerin dışında kalan siyasette çok naif ve bir o kadar da yürekli ve cesaretli bir partidir Saadet Partisi. Bu partide yer almak beni çok onore ediyor” sözleriyle ifade etti.

Beni görünce şaşırıyorlar

Kara, partisiyle ilgili önyargıların yersiz olduğunu bu sözlerle anlattı: “Vatandaşın bir çekincesi ve ön yargısı var. Saadet Partisi deyince herkesin aklına muhafazakar özellikle İzmir’deki seçmen için çok farklı noktadaymış gibi algılanıyor. Saadet Partisi bünyesinde kadın aday kadın aday olmasını biraz şaşkınlıkla karşılıyorlar. Birçok partiye göre, kadın aday sayımız çok fazla. Ulusal medya anlamında uzak bırakıldığımızı düşünüyorum. Bu nedenle halkın pek haberi olmuyor. Olumsuz bir tepki almıyorum,  her şeyden önce tabi ki beni görünce şaşırıyorlar. Aslında yersiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece ben değil birçok kadın aday var. Yerel yönetimlerde kadınların çok söz sahibi olmasından yanayım.”

Her Mahalleye Halk Merkezi 

Buca’daki eski mahalle kültürünün özlemini çektiğini vurgulayan Kara, altyapı ve trafik problemlerinin ilçede aşılması gereken önemli problemler olduğunu belirtti. Kara, “Benim bütün hayatım Buca’da geçtiği için bir mahalle kültürümüz vardı. Öncelikle Buca çok kozmopolit oldu ve eski evler yerine apartmanlar yapıldığı için o mahalle kültürü de kalmadı. Hem kendine has sorunları var. Buca’nın alt yapı ve trafik problemi var. Günün her saatinde trafik problemini yaşamak mümkün. Öncelikli olarak trafiği rahatlatmak gerekiyor. Yoğun yağışlarda bu sene malum İzmir’de yağış çok fazlaydı ve bunları ilçede çözmek lazım. Buca’nın unutulan bir takım mahalleleri var. Çok fazla da insanın yaşadığı mahalleler var. Çocukları mutlu edecekleri parkları yok. Pazar yerleri çok kötü, mevcut belediye uğramamış,es geçmiş ve hizmet götürmemiş. Önceliğim buralara hizmet götürmek olacak. Oralarda yeterli hizmet ne yazık ki yok. Öncelik gerçekten hizmete acilen ihtiyacı olan insanlar. Her mahalleye de bunun için halk meclisi kurmak istiyorum. Alt yapı olur,park olur, kültür sanat merkezi olur. Bunu o mahalledeki insanlarla bir arada yapmamız lazım. Bu çok önemli. 47 mahallemizin 47’sinde de bu merkezlerimizi kuracağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Trafik için öneriler 

Saadet Partili Kara, Buca’nın trafik problemlerine  çözüm önerilerini bu şekilde sundu: “Trafik konusunda Şirinyer’den Buca’ya tren yolumuz var. Aktif şekilde kullanılmıyor. Aktif hale getirebiliriz. Öğrenciler için cazip olacağı kanısındayım. Onun dışında problemli yollarımız var. Onları düzelttiğimiz zaman, zamandan da kazanacağız. Ulaşımı rahatlatmak amacı otobüs seferlerini attırmamız lazım. İki tane otobüsümüz var. Oradaki sayıyı arttırmamız lazım. Gediz ve Göksü bölümünde mahalleler de tek vesayet kullanılmıyor. Onların tek bir otobüsle gitmelerini sağlamak gerekiyor. Ulaşımı rahatlatırsak, trafik problemlerini önlemiş oluruz. Araç park alanlarını da genişletmemiz lazım.”

Buca halkı daha önce  görmediği bir belediyecilikle karşılaşacak

“Buca’nın adın aday olmak onur verici ama aynı zamanda da üzücü. Kadın adayların artmasından yanayım. Kasın hassasiyetinin yerel yönetimlere yansımasını çok isterim. Seçmene vatandaşlara kendi hayallerimi anlatıyorum. Daha ekolojik bir Buca görmek istiyorum. Ama bu yeşil alanları da millet bahçesi olarak düşünülmesin. Doğal alanların korunarak ve arttırılarak yapılmasını önemsiyorum” diyen Kara, farklı bir yönetim anlayışını Buca’ya taşıyacağını dile getirdi: “Ceren Kara olarak müteahhit değilim, emlakçı değilim. Belediyeden rantı kaldırmak istiyorsanız açık ve net söylüyorum. Müteahhittin belediye başkanı olacağına inanmıyorum. Ben belediye başkanı olursam Buca halkı görmediği bir belediyecilikle karşılaşacak. Sosyal belediyecilik anlayışı diyorlar. Ama paylaşımcı ve sosyal belediyeciliği uygulayabildiklerini düşünmüyorum”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.