Romatizma her yönüyle ele alındı

Romatizma her yönüyle ele alındı
  • 1 Haziran 2016 08:00

Sağlık alanında verdiği hizmetlerle tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını Ege Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sayesinde daha da ileriye taşıyor. 2003 yılından bu yana yapılan Sağlık Halk Kongresi’ni son iki yıldır Ege Üniversitesi ile birlikte gerçekleştiren Bornova Belediyesi, bu kez “Romatizma” başlıklı seminere ev sahipliği yaptı. Romatizma hastalıklarının her yönüyle ele alındığı seminer yoğun ilgi gördü. Ege Ünivertesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, iki kurum arasında yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek, sağlık alanında yaptıkları ortak çalışmalarla daha fazla vatandaşa ulaşmayı amaçlarını söyledi

 Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleşen “Romatizma Nedir? Ne değildir?” başlıklı semimer, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Romatizmal rahatsızlıkların ve tedavi yöntemlerinin tüm yönleriyle anlatıldığı beş oturumluk seminere katılanlar, sordukları sorulara alanında uzman isimlerden birebir cevap alarak bilgilendi.

 Bu işbirliği halkımızın sağlığı için

 Ege Ünivertesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da yerini aldığı seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Başkan Olgun Atila, iki kurum arasında yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek, sağlık alanında yaptıkları ortak çalışmalarla daha fazla vatandaşa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Romatizma her yönüyle ele alındı

 Romatizma her yönüyle ele alındı

Seminerde ilk sunumu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Oksel yaptı. Romatizmal hastalıkların adresinin Ortopedi olmadığını ifade eden Prof. Dr. Fahrettin Oksel, “Ne yazık ki halkımızda böyle bir algı var. Doğru adres Ortopedi değil, Romatoloji. Hasta önce bunu bilmeli” dedi. Erken tanının önemine dikkat çeken Oksel, ilerlemiş bir rahatsızlığa tedavisinin sınırlı olduğunu vurguladı.

 Prof. Dr. Simin Hepgüler ise Kireçlenme  ve Fibromiyalji başlığıyla iki sunum yaptı. 60 yaş üzerindekilerin yüzde 70’inde kireçlenme görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hepgüler, kireçlenmenin kalp rahatsızlıkların sonra sakatlık bırakan ikinci önemli hastalık olduğunu söyledi. Fizik tedavinin kesinlikle ihmal edilmemesini isteyen Hepgüler, “Tedavi hiçbir şekilde yanıt vermiyorsa operasyon öneriyoruz” diye konuştu.

 Dç. Dr. Gonca Karabulut, eklem yakınmalarında romatizmal hastalıkları düşündüren özelliklerin neler olduğunu anlattı. Mekanik ve iltihaplı bel ağrıları üzerine sunum yapan Karabulut, dinlenmenin ağrıları azalttığını, yorulmanın ise arttırdığını vurguladı.

 Son sunumu ise “Kanımda Romatizma Çıktı” başlığıyla Doç. Dr. Vedat İnal yaptı. İnal, romatizmanın sadece eklem yerlerini değil, kalbi, akciğeri, kası, kanı, deriyi ve damarları da tutabileceğini anlattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

 Üçüncü ortak etkinlik

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Ana Bilim Dalı ile daha fazla vatandaşa, daha kolay ulaşabilmek amacıyla her yıl organize ettiği Sağlık Halk Kongresi’ni son iki yıldır Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle  gerçekleştiriyor. Bu kongrenin yanısıra Beyin Farkındalığı Haftası Kapsamı’nda Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın “Depresyon” başlıklı paneli yine Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılmıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.