Romanlar’dan Pekdaş’a teşekkür ziyareti

Romanlar’dan Pekdaş’a teşekkür ziyareti
  • 3 Eylül 2016 08:20

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gençleşen buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Avrupa Roman Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Galjus, Makedonya Cumhurbaşkanı Danışmanı Sevdija D. Abdulova, Stratejik Planlama Uzmanı Zoran Bogdanovski, STK Geliştirme Uzmanı Adem Ademi, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Öztürk Karaca, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Murat Erkürekçi, Samsun Romanları Temsilcisi Metin Özbaskıcı ve AZ 81 Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıza Ürütürkçü katıldı.

ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ YOLDA

Romanların yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunların, kültürel dönüşüm ve istihdam gibi konuların ele alındığı toplantıda çözüm yolları tartışıldı. Birlikte yapılacak projelerin de görüşüldüğü ziyarette Roman temsilcileri Başkan Pekdaş’a Roman vatandaşların mahallelerinde yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Yaklaşık 70 bin Roman’ın yaşadığı Konak’ın Türkiye’deki en yoğun Roman nüfusuna sahip ilçe olduğunu söyleyen Pekdaş, devam eden hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde önceliği eğitime verdiklerini belirten Pekdaş, Tepecik Semti’nde satın almayı planladıkları tarihi bir binayı restore ederek ‘Roman Kültür Merkezi’ olarak hizmete açacaklarını söyledi.

ÇOÇUKLARA MÜZİK EĞİTİMİ

Keyifli geçen görüşmede Başkan Pekdaş, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde Roman çocuklara yönelik sürdürdükleri proje hakkında da bilgi verdi. Müziğe ilgisi olan çocukların İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın usta şeflerinden eğitim aldığı projenin başarıyla devam ettiğini belirten Pekdaş, kurslar sayesinde Roman çocukların var olan yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda sanat disiplini kazandığını söyledi. Pekdaş, eğitim alan öğrencilerden birçoğunun Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanma başarısı gösterdiğini de dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.