Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı
  • 20 Mart 2016 14:05

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ Haftalardır terör olaylarıyla boğuşan Türkiye Ankara’daki 3. Canlı bomba felaketinden sonra geçtiğimiz gün İstanbul İstiklal’daki patlamayla iyice sarsıldı.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’deki turistlere “ülkelerinize dönün” çağrısı geldi. Terör olaylarının artmasıyla birlikte Türkiye’de kaos ortamı yaşanmaya başladı. Terör olaylarına tedbir amaçlı Nevruz kutlamalarına da Valilikler tarafından izin verilmedi.

İzinlerin verilmemesine rağmen eylem planı yaptıkları gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 500 polisin katılımıyla, 8 ilçede 3 dernek ve HDP ilçe binalarının da aralarında yer aldığı 32 adrese operasyon düzenlendi.

Düzenlenen Operasyonda aralarında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K.’nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 10 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ADETA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan yaşanan bu terör olayları tüm İzmirli vatandaşları tedirgin etti. İzmir’in en işlek cadde ve sokakları terk edilmiş gibi bomboş kaldı. Adeta sokağa çıkma yasağı varmışcasına vatandaşlar evlerine kapandı.

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

VATANDAŞLAR EVLERİNDEN ÇIKMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin kent kameraları boş sokakların görüntülerini kaydediyor. Tüm kutlamaların yapıldığı, Gündoğdu Meydanı ve Basmane meydanı bomboş kalırken Karşıyaka çarşısı tarihinin en sakin zamanlarını yaşıyor.

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

Olası bir terör saldırısı nedeniyle İzmirli vatandaşları güzel ve güneşli  hava bile etkileyemedi ve vatandaşlar evlerinden çıkmadı.

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

Sokağa Çıkma Yasağı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.