“REJİMİ DEĞİŞTİRMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“REJİMİ DEĞİŞTİRMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”
  • 29 Mayıs 2016 11:37

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un konuşmacı olarak katıldığı “Demokrasi ve Yerel Yönetimler Paneli” Seferihisar Yeni Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Demokrasinin tanımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamalar yapan Torun, Başkanlık sisteminden yeni başbakana ve CHP’li belediyelere uygulanan ötekileştirilmesiyle ilgili birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen Demokrasi ve Yerel Yönetimler Paneli 28 Mayıs Cumartesi günü Seferihisar’da gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. İbrahim Kaya, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur katıldı. Programa Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir İl Yönetimi, İlçe Başkanları ,  Buca Engelli Meclisi ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Programın açılış konuşması Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı.

DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİREMEMİŞİZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; Demokrasinin tanımını yapmamıza rağmen, yaşayamıyoruz. 93 yıldır yürüdüğümüz yolda geldiğimiz nokta çok üzücü. Kazanımlarımızı birer birer kaybediyoruz. Demokrasiyi içselleştirememişiz. Demokrasiyi içselleştirip, doğru uygulanmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

İLK KEZ BU KADAR ÖTEKİLEŞTİREN BİR İKTİDAR VAR

AKP iktidarının demokrasi diyerek geldiğini ama geldikleri noktada baskıcı bir yönetim uyguladıklarını belirten Torun; “Baskıcı, korkutucu, ötekileştirici bir yönetimleri var. 23 yıldır yerel yönetimlerin içerisindeyim. Hayatımda ilk defa kendilerinden olmayanlara bu kadar acımasız davranıldığını ve ötekileştirildiğini görüyorum. AKP’li belediyelere yapılan destek kesinlikle CHP’lilere yapılmıyor ve çok insafsızca davranılıyor” dedi.

"REJİMİ DEĞİŞTİRMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

REJİMİ DEĞİŞTİRTMEYECEĞİZ

Konuşmasının başında kazanımlarımızı birer birer kaybediyoruz dediğini hatırlatan Torun; “Bunun finalini de başkanlıkla yapmak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Atalarımız nasıl kanlarını dökmüşse bu vatanı kurtarmak için, bizlerde bu rejimin değişmemesi için aynı bedeli ödemeye hazırız” dedi.

İZMİRLİYİM DEMEDEN ÖNCE İZMİRLİYE VERDİĞİN SÖZLERİ TUT

4 Kasım darbesiyle gelen Başbakana İzmirli dediklerini söyleyen Torun; “Daha düne kadar Erzincanlıydın ne zaman İzmirli oldun? Bakanlığı döneminde 35 proje, Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde yüzlerce proje vaadi vardı. Sonra yine bakan oldu. Bu projeler ne oldu? Hangisini yaptı? İzmir’e olan borçlarını ödemedi, sözlerini tutmadı. Bakanken yapmadı, Başbakanken mi yapacak” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır

SODEM’in çalışmalarını çok başarılı bulduğunu da belirten Torun; “Yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bize gerçekçi verilerle geliyorlar. Tek çatı altında tüm belediyelerimizin toplanmasını oldukça faydalı görüyorum. Umuyorum 2019 yılında tüm Türkiye’de CHP’li belediyeler iktidar olacaktır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bütün amaçlarının geleceğe çağdaş, yenilikçi, özgürlükçü bir Türkiye bırakmak olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Panel Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. İbrahim Kaya, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur’un konuşmaları ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.