Proje Proje Açıklama

Proje Proje Açıklama
  • 19 Aralık 2015 15:03

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumartesi mesaisine medya temsilcileriyle buluşarak başladı. Yıldırım’a, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan eşlik etti.

Mövenpick Otel’de gerçekleşen programda Yıldırım, basının sorularını yanıtladı.

“BENİ MUTLU ETTİ”
Birçok kesim tarafından tepki çeken Körfez Tüp Geçidi Projesi ile ilgili konuşan Bakan Yıldırım, “Uzun zamandan beri İzmir’de bir konuda en fazla ittifak yapıldığını görüyorum. Hep görmek istediğim bir durumdu. Bu beni mutlu etti. Projenin detaylarını da anlatmak bize düşüyor. Biraz daha farkındalığın oluşmasına ihtiyaç var. Bazı STK’ların tutumlarının değişmediğini görüyorum. Bunların da karşı çıkmasının nedeni bilgi yetersizliği. Bunun için biz de üzerimize düşeni yapacağız, anlatacağız ve çalıştaylar düzenleyerek projeyi İzmirlilerle buluşturacağız. Yüzde yüz mutabakat olmasını tabii ki beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iktidar arasında problem olan marina projesi için Yıldırım, “Yerel yönetimler zaman zaman marina ve yat limanlarının yeriyle ilgili sorun yaşadık. Karşıyaka’daki projeyle ilgili uzlaşma olmadı. Bu dönemde uzlaşıyı daha çok arayacağız” dedi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Yerel yönetim-Ankara uzlaşısının ilk örneğini de bugün hayata geçiriyoruz. Menderes-Torbalı hattı için ilk ziyareti Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte yapacağız.”

Alsancak Limanı’nın yeni planı ve liman ekseninde kalan viyadükler hakkında konuşan Bakan Yıldırım, Alsancak Limanı’nın büyütülmesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile tartışma konusu olan proje üzerinden çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Öte yandan Yıldırım, viyadük ayakları için ise, “Biraz daha zaman geçerse zaten tarihsel değeri olan yapı haline gelecek. Turizm amaçlı kullanılabilir” dedi.

“ÇANDARLI’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Bakan Yıldırım, Çandarlı Limanı için sıkıntı olmadığını söyleyerek, üst yapıyla ilgili kendisinin olmadığı dönemde ihalenin teklifsiz kaldığını belirtti. Çalışmaların başladığını söyleyen Yıldırım, Çandarlı Limanı’nı bölgenin kalbi olarak niteledi.

“BAKANLIK ÖDENEK AYIRMAK ZORUNDA DEĞİL”

Yıkımı tamamlanan ancak sonrasında adım atılmayan Alsancak Stadı için ise Yıldırım, “Orada Büyükşehir Belediyesi’nin hissesi var. Bakanlık zaten Spor Toto’dan gelecek kaynak ile bu stadı yapacak. Belediye 2016 yatırım programında olmadığı gerekçesiyle devir işlemlerini yapmadı ve konuyu halen tedirginlikle izliyor. Bakanlık ödenek ayırmak zorunda değil. Spor Toto’nun gelirlerinden yapabilir. Ama belediyenin kafasında ‘buraya stat yapılmayacak’ algısı halen daha yer işgal ediyor” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar’da yarınların meclisi bugün kuruldu

“BİR YOL İÇİN 6 AY BEKLEDİĞİMİZ OLUYOR”

Yüzülebilir Körfez projesi için 2 yıldır Ankara’da onay bekleyen ÇED raporu için de konuşan Yıldırım, bir tarih verebilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Yıldırım, şunları söyledi: “ÇED konusu bizim de önümüze gelen bir mesele. Bir yol için bile 6 ay beklediğimiz oluyor. Projelerin gecikmesine bile neden olan bir konu. Zaman zaman engele dönüşüyor. ÇED o kadar önemli ki hem yatırımcının gelmesi hem de projenin başlaması için şart. Belediye bu konuyu takip edecek. Biz de destek vereceğiz. Körfez’in ÇED konusu benim bakanlığımı değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren bir ana meseledir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.