Podyumda da Engelleri Aştılar

Podyumda da Engelleri Aştılar
  • 13 Mayıs 2016 08:19

Buca Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla Buca Tekstil Pazarı PABUC’ta düzenlediği ‘Engelsiz Moda Günü’  ile muhteşem bir etkinliğe imza attı. Engelli vatandaşlar PABUC tezgahlarında satılan ürünlerden oluşan kreasyonları İzmirli ünlü mankenlerle birlikte podyuma çıkıp büyük bir başarıyla sergiledi. Ünlü manken Irmak Atuk’un sunuculuğunu üstlendiği  ‘Engelsiz Moda Günü’ne katılan moda ikonu İvana Sert ve ünlü modacı Hakan Akkaya engelli vatandaşlarla birlikte podyuma çıkıp moda tavsiyeleri verip, sohbet etti. Defile öncesi Buca Tekstil Pazarı PABUC’u Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte gezip ürünleri inceleyen Sert ve Akkaya, ürünlere tam not verdi. Muhteşem defilenin ardından ünlü şarkıcı Altay’ın şarkılarıyla coşan Bucalılar el ele verip dans etti.

Podyumda da Engelleri Aştılar

Buca Belediyesi Engelliler Haftası’nı çok farklı bir etkinlikle kutladı. Buca Tekstil Pazarı PABUC’ta düzenlenen “Engelsiz Moda Günü”nde moda dünyasının ünlü isimleri İvana Sert ve Hakan Akkaya’yla podyumda yerini alan engelli amatör mankenler izleyenlerin coşkulu alkışları eşliğinde hayatlarının en ilginç tecrübesini yaşadı. Podyumda değme mankenlere taş çıkartırcasına yürüyen engellilerin mutluluğuna CHP Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’da ortak oldu.

Buca Tekstil Pazarı PABUC’un ürünlerinden oluşan kreasyonla podyuma çıkan engelli amatör mankenlere profesyonel mankenler eşlik etti. Hayatlarında ilk kez podyuma çıkan 12 engelli değme mankenlere taş çıkartan performanslarıyla alkış alırken, yaşam enerjileriyle de örnek oldu.

Muhteşem defilenin ardından podyuma çıkan moda dünyasının ünlü isimleri Ivana Sert ve Hakan Akkaya Bucalılarla moda üzerine sohbet edip, tavsiyelerde bulundu. Sert ve Akkaya, özellikle engellilere yönelik böylesi anlamlı bir organizasyona imza attığı için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ederken, şık olmak isteyen tüm bayanlara PABUC’u tavsiye etti.

Podyumda da Engelleri Aştılar

“BUCA’YA YAKIŞAN BUDUR”

Defilenin finalinde gecenin gerçek yıldızları engelli mankenlerle podyuma çıkan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı örnek çalışmasından dolayı tebrik ederken, “Buca’ya yakışan budur. Buca herkes için var. Engel diye bir şey yoktur. Engeller sadece düşüncededir” diye duygularını dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

“Engelsiz Buca” hedefine adım adım ilerlediklerini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da duygularını “Bir hedef koymuştuk. Bu kentte kültürde, sporda, sanatta, hayatın her alanında; başta sokakta, sonra gönüllülerde kaldıracağız demiştik. Bugün bu iddia ile engelleri modada da kaldırdık” diye dile getirdi. Başkan Piriştina, göreve geldiğinde birkaç bayanın başka semtlerdeki tekstil pazarlarına gitmek için otobüs istediğini de hatırlatarak, “Ben de onlara kentin merkezine ucuz ürün satılacak bir yer yapacağımızı, bütün İzmir’in Buca’ya geleceğini söylemiştim. Bugün onun da mutluluğunu yaşıyoruz” diye de ekledi.

Binlerce Bucalının doldurduğu defile alanı ünlü şarkıcı Altay’ın sahne almasıyla şenlik alanına dönüştü. Altay’ın sevilen şarkılarıyla coşan Bucalılar, el ele verip halay çekti.

Podyumda da Engelleri Aştılar

MODA’NIN İKONLARI PABUC’U ÇOK SEVDİ

Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Moda Günü” etkinliği öncesi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile PABUC’u gezen İvana Sert ve Hakan Akkaya gördükleri tekstil ürünlerine hayran kaldı. PABUC’tan bol bol alışveriş yapan Ivana Sert ve Hakan Akkaya, Bucalı vatandaşların böylesi bir tekstil cenneti olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. PABUC gezisinin ardından “Engelsiz Moda Günü” etkinliği için defilenin yapılacağı alana gelen Sert ve Akkaya Bucalı sevenleriyle bol bol selfie çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.