Pınarbaşı’nda 19 Mayıs’a özel açılış

Pınarbaşı’nda 19 Mayıs’a özel açılış
  • 19 Mayıs 2016 08:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yenilenen Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı ile Bornova Belediyesi’nin Atatürk heykeli açılışı binlerce vatandaşın katılımı ile yapıldı. Açılış öncesi Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı önünden Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Binlerce Bornovalı ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katıldı

Bornova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nda anlamlı bir açılış gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile yenilenen Pınarbaşı  Cumhuriyet Meydanı ile Bornova Belediyesi’nin Atatürk heykeli açılışı binlerce vatandaşın katılımı ile yapıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da katıldı. Açılış öncesi Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlığı önünden Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Binlerce Bornovalı ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katıldı.

Pınarbaşı’nda 19 Mayıs’a özel açılış

Teröre lanet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi’nin Atatürk Heykeli ile süslediği bu meydanın açılışının daha coşkulu yapmayı arzu ettiklerini belirterek, “Ama maalesef  bugün yine terör ve şehit haberleri ile sarsıldık.  Her seferinde şehitlerimize rahmet diliyoruz ve acıya boğuluyoruz. Meydanlar açılır, yollar yapılır. Bu hizmetler bugün az yarın çok yapılır. Dayanışma içinde lokmamızı paylaşarak her şeyin üstesinden geliriz. Ama terör içimizi karartıyor. Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimiz şehit oluyor. Tüm millet kan ağlıyor. Terörü şiddet ve lanetle kınıyoruz” dedi.

Pınarbaşı Meydanı yenileme çalışmaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da şöyle konuştu: “Bugün Büyük Atamıza yakışır şekilde bu Meydan’da hep birlikteyiz. Bugün için çok iyi bir hazırlık yapmıştık. Ama maalesef şehitlerimiz nedeniyle içimiz kan ağlıyor. Dilimiz susuyor. Bizim askerlerimiz, bizim çocuklarımız annelerimiz hepsi üzgün hepsi kan ağlıyor. Ama hepimiz her zamankinden daha fazla çalışmaya mecburuz. İnatla azimle barış için hep birlikte el ele tutuşmak zorundayız. Buradan Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’ndan terörü lanetliyoruz. Böyle olayların son bulmasını istiyoruz. Ümidimiz gençlerdedir. Ümidimiz çocuklarımız. Onların daha iyi yetişmesi için tüm imkanları seferber edip ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK BELEDİYESİ ATALIK TOHUMLARDAN ÜRETTİĞİ FİDELERİ HALKLA BULUŞTURDU

Pınarbaşı’nda 19 Mayıs’a özel açılış

Pınarbaşı Meydanı yenilendi
2 Bin 500 metrekarelik meydanı yeni bir görünüme kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil doku ve aydınlatmayı da güçlendirdi. Meydan tören, toplanma, dinlenme odak özellikleri ve yeni tasarımıyla kente yeniden kazandırıldı. Düzenleme kapsamında genişletme çalışması yapılarak, Bornova Belediyesi’nce yenilenen mevcut Atatürk büstüyle birlikte, meydanın daha işlevsel bir tören alanı olma özelliği kazanması sağlandı.

Oturma grupları ve çevre düzenlemesi yeniden tasarlandı. Ayrıca oluşturulan otopark cepleri, kısa süreli parklanma ihtiyacına yanıt vererek çevredeki esnafa hizmet eder hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi, toplam 2 bin 500 metrekarelik alanda mevcut ağaçlara ilave olarak manolya ve süs armudu türlerinden oluşan 8 adet ağaç ile parlak kartopu, bodur pittosporum ve sardunya türlerinden oluşan 439 adet çalı dikimi yaptı ve zemine çim serdi. Meydan algısının geceleri daha güçlü olması için de ağaç altları aydınlatılarak estetik bir görünüm sağlandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.