Pastacılar yarışıyor…

Pastacılar yarışıyor…
  • 25 Eylül 2019 11:55
  • A+
    A-

27-28-29 Eylül 2019 tarihlerinde İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek, PASTART İZMİR Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali, üç gün boyunca farklı dallarda yarışacak pasta şeflerini konuk edecek. Yerli yabancı şefler yirmi farklı klasmanda pasta ve tatlı yapacak.

Pastacılar yarışıyor…

 

Pastacılar yarışıyor…

PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali kapsamında TAŞPAKON tarafından koordine edilecek Pastacılık Yarışmaları usta şefleri, genç şefler ile buluşturacak.

Polen, Vizyon, Vizyon Select, Cyrstal Endüstriyel sponsorluğunda düzenlenecek yarışmalar için Kültürpark’a tam donanımla özel üretim on mutfak kurulacak. Üç gün sürecek Pastacılık Yarışmaları’na Türkiye’nin yanısıra onbir ülkeden jüri ve yarışmacı 40 yabancı şef konuk olacak.

Sıcak Tatlılar, Soğuk Tatlılar, Glasö Kaplama,  Şeker Hamuru Kaplama, İzomalt, Hamur İşi, Şekerden Çiçek Aranjmanı, Çikolata, Marzipan, Düğün Pastası, Minyatür Uygulama ve Artistik Çalışma klasmanlarında yarışacak şefler, ustalar ve öğrenciler  olarak hünerlerini sergileyecek.

Yarışmaların en dikkat çeken bölümü ise festivalin ikinci günü düzenlenecek ve Reyhan Pastanesi Sponsorluğu’nda gerçekleşecek Uluslararası Pastacılık Kupası olacak. Ülke takımları sıcak, soğuk tatlılar ve kapalı kutu bölümlerinden oluşacak kupa için en yüksek puanı almaya çalışacak.

Festival için İzmir’e gelen yabancı şefler etkinliğin son gününde ise 3 kilometrelik Dünya Rekoru Denemesine Türk şefler ile birlikte katılım sağlayacak.

İzmirlilerin ücretsiz olarak izleyebileceği yarışmalara 150 şef katılıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Körfezin Geleceği İzmir’in Geleceği Çalıştayı tamamlandı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.