Pakdemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pakdemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı
  • 2 Ocak 2016 16:00

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulunan Ekrem Pakdemirli, Manisa’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Pakdemirli, İzmir’de İlahiyat Fakültesi Camisi’ nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine  TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, siyaset ve ekonomi dünyasından çok sayıda kişi  ile vatandaşlar katıldı.

Pakdemirli Son Yolculuğuna Uğurlandı

Manisa’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan yardımcılarından Ekrem Pakdemirli devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. İlahiyat Fakültesi Camisi’ndeki törende, vefat eden eski Başbakan yardımcısı Pakdemirli’nin eşi Nuran Pakdemirli ve çocukları taziyeleri kabul etti. Törene TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi katıldı. (Cem Öksüz – Anadolu Ajansı)

Törende, Ekrem Pakdemirli’nin eşi Nuran Pakdemirli ve çocukları taziyeleri kabul etti.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süre birlikte çalıştığı Ekrem Pakdemirli’nin kendisinde saygı uyandırdığını ifade etti.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Pakdemirli’nin çok değerli siyaset, bilim ve devlet adamı olduğunu belirterek, “Ülkenin hayrına işler için gayret gösteren bir insandı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Ekrem Pakdemirli’nin ailesi ve tüm millete başsağlığı diledi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Pakdemirli’nin cenazesi Balçova Mezarlığına defnedildi.

Ekrem Pakdemirli, 21 Ekim’de Manisa’nın Akhisar ilçesindeki bahçesinde kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle bir arayla gelmiş, başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Pakdemirli, daha sonra CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.