Özel gençler eğitimlerini tamamladı

Özel gençler eğitimlerini tamamladı
  • 18 Haziran 2016 11:05

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle down sendromlu gençleri sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen“Down sendromlu bireyler için ağırlama ve servis hizmetleri kursu” tamamlandı. İZBAŞ ile İŞKUR arasında imzalanan protokol ile Ege Üniversitesi öğretim görevlileri tarafıdan verilen eğitimleri 12 down sendromlu genç başarıyla bitirdi. Eğitimlere katılanlar, +1 Down Kafe’de düzenlenen törende mezuniyet coşkusu yaşadı. Özel gençleri mezuniyet töreninde Başkan Olgun Atila da yalnız bırakmadı.

Bornova Belediyesi’nin Down Sendromlu gençlerin sosyal hayata aktif katılımını sağlamak amacıyla İŞKUR ile imzaladığı protokol çerçevesinde verilen ağırlama ve servis hizmetleri kursuna katılan 12 genç, Ege Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından gençlere sosyal yaşama uyum ve kişisel gelişim, ağırlama ve servis hizmetleri eğitimleri verildi. Teorik eğitimler Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılırken, pratik eğitimler ise +1 Down Kafe’de tamamlandı.

Özel gençler eğitimlerini tamamladı

Özel gençlerin mezuniyet heyecanı

Eğitimlere katılarak başarılı olan down sendromlu 12 genç düzenlenen etkinlikte mezuniyet heyecanı yaşadı. Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan müzik grubunun eğlenceli şarkılarıyla gönüllerince dans eden gençlerin mezuniyetine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, eğitim alan gençler ve aileleri katıldı. Gençler başarılarının mutluluğunu mezuniyet geleneği olan kep atarak yaşadı. Çocuklarının mutluluklarına şahit olan aileler ise down sendromlu gençler için bu önemli projeyi gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ve bu projeye destek veren Ege Üniversitesi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı törende yaptığı konuşmada 12 hafta süren eğitimleri tamamladıklarını belirterek verilen eğitimlerde down sendromlu çocukların sadece biligilendirmenin yanı sıra bir ekip olarak nasıl hareket edileceğinin de öğretildiğini söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise hedeflerinin mümkün olduğu kadar fazla down sendromlu gence ulaşmak ve onları sosyalleştirmek olduğunu vurguladı.  Başkan Atila “Düzenlediğimiz bu kurslarda gelecekte devam edecek. Böylece daha fazla özel çocuğumuzu ve gencimizi sosyal hayata kazandıracağız” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.