Özdilek İzmir AVM ’de Çocuklar Robotik Kodlama ile Tanıştı

Özdilek İzmir AVM ’de Çocuklar Robotik Kodlama ile Tanıştı
  • 31 Aralık 2019 15:09

Özdilek İzmir AVM, Ekim- Kasım -Aralık Ayı Boyunca 7-12 Yaş Arası Çocuklara Robotik Kodlama Kursu düzenledi.

Özdilek İzmir AVM ’de Çocuklar Robotik Kodlama ile Tanıştı

 

Özdilek Alışveriş Merkezi, aileler ve çocuklar için düzenlediği ücretsiz atölye ve kurs çalışmaları ile fark yaratmaya devam ediyor.

 

Ekim, Kasım ve Aralık ayları boyunca yaşları 7-9 ile 10- 12 yaş arasında değişen 20 katılımcı Özdilek AVM’ de Robotik Kodlama ile tanıştı. Okulların ders programlarında da yer almaya başlayan robotik kodlama eğitimi ile çocuklar eleştirel düşünce becerilerinin yanı sıra, sorumluluk ve takım olma bilinci de kazanmış oldular. Kurs, katılımcıların hazırlamış olduğu sunum ile son buldu.

Özdilek İzmir AVM ’de Çocuklar Robotik Kodlama ile Tanıştı

Üç aylık eğitim sonunda Özdilek AVM seminer salonunda velilerin de katılımıyla gerçekleşen sunumda çocuklar, eğitmenleri eşliğinde, takımlara ayrıldı ve amaçları doğrultusunda robotlar inşa etti. Legolardan inşa ettikleri robotlar için sırayla sunuma kalkan çocuklar tablet ile kodlama yaparak verdikleri komutlar doğrultusunda robotların hareket etmelerini sağladı. Sunum boyunca yeteneklerini sergileyen minikler, velilerden büyük alkış aldı. Keyifli geçen sunumun sonunda çocuklar katılım sertifikalarını alarak verimli geçen bir eğitim almanın mutluluğuyla salondan ayrıldılar.

 

Özdilek İzmir AVM, çocuklar ve aileler için birbirinden eğitici ve eğlenceli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı’da kaçak moloz dökümüne pişman eden ceza!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.