Ovacık Katliamla Karşı Karşıya

Ovacık Katliamla Karşı Karşıya
  • 19 Ocak 2016 14:57

İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Ovacık Köyü, katliamla karşı karşıya kaldı. Araziyi EPDK’dan 49 yıllığına kiralayan Ethem Sancak’ın kardeşi Haydar Sancak’ın Başkanı olduğu Hassas Teknik Elektrik Şirketi, rüzgar enerjisi türbini dikmek için çalışmalara başladı.

6 rüzgar enerjisi türbini dikmek isteyen şirket için orman işçileri, elektrikli testerelerle alanda kesime başladı.

Öte yandan Ovacık halkının Orman Bölge Müdürlüğü’ne açtığı ağaç kesme davası hala devam ediyor.

KÖYLÜLERİN GİRİŞİNE İZİN YOK

Evrensel’e konuşan köy muhtarı Veysel Erköse, Orman Bölge Müdürlüğü görevlilerinin sabah saatlerinden itibaren 4 traktör, iki kamyon ve onlarca işçiyle bölgeye geldiğini belirterek, “Şu anda elektrikli testere ile katlediyorlar ağaçları. Bizim her zaman kullandığımız yolu kesmişler, jandarma da var. Köylülerin ormana girişine izin verilmiyor. Bizler de zeytinliklerimizin içinden ormana girmeye çalışıyoruz” dedi.

Muhtar Erköse Yırca benzetmesi yaparak, “Geçtiğimiz salı günü Orman Bölge Müdürlüğü’ne karşı açtığımız davanın duruşması vardı. Karar çıkmadı ama daha önce yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını gerekçe göstererek orman kesimine başladılar. Oysa belki de mahkemeden tekrar ağaç kesimini iptal eden bir karar çıkacaklar. Sanki bu karar çıkmadan, ağaçları kesip kaçmak gibi bir niyetleri var. Tıpkı Soma Yırca’ya benzetecekler burasını da” şeklinde konuştu.

6 TÜRBİN İÇİN 1800 AĞAÇ

EGEÇEP’ten kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Urla Ovacık Köyü yakınlarındaki tamamı 1. derece doğal sit ormanlık olan alanda ağaç katliamına başlandı. Hukuka aykırı orman kesim izni için açılan dava halen devam ederken ve RES projesi için verilen ÇED gerekli değildir belgesinin süresi dolmuşken hem de!. Bugün, 19.01.2016 saat 09:00 itibariyle onlarca işçi ve traktör orman girişini kapatarak yoğun bir şekilde ağaç kesimine başlamıştır. Köylülerin karşı çıkışlarına rağmen bölge adeta ablukaya alınarak katliam gerçekleştiriliyor.

Neden? RES direklerinin dikilmesi için…

Biz bu “oldu bittiyi” Yırca’dan biliyoruz. Ancak Yırca’da olduğu gibi, Ovacık’ta da “temiz enerji” yalanı ile dayatılan kıyıma izin vermeyeceğiz!

Ege çevre ve Kültür Platformu olarak, geri dönüşü olmayan zararları ve olası bir ekolojik kırımı önlemek adına yargı süreçleri sonuçlanıncaya kadar ormanlık alanda herhangi bir faaliyete izin verilmemesini istiyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız

Urla Ovacık köylüleri yaşam alanlarının, ormanların gasp edilmesini önlemeye çalışıyorlar.

Köylülerin kendi ormanlarına girişinin engellenmesi hukuksuzluğun başka bir boyutudur.

Yeni Yırcalar yaratılmaması için yetkilileri bu yanlıştan derhal dönmeye davet ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.