Ölüm Yolculuğu Raporu

Ölüm Yolculuğu Raporu
  • 31 Aralık 2015 14:20

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ancak Avrupa ülkelerine geçmek isteyen mültecilerin dramı, 2015 yılının en büyük olayı oldu.

Ege Denizi’nden Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin durağı ise İzmir oldu. Sığınmacıların, İzmir’in Çeşme ilçesinden Yunanistan’ın Sakız Adası’na, Karaburun ilçesinden Sakız ve Midilli adalarına, Menderes, Urla, Selçuk ilçelerinden Sisam Adası’na, Dikili, Aliağa ve Foça ilçelerinden Midilli Adası’na lastik botlarla kaçak geçişlerini yıl boyunca sürdürdü. Ölüm yolculuğuna çıkan mültecileri engellemek için jandarma da birçok operasyon yaptı. Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemeye yönelik çalışmalar sırasında jandarma, 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında, toplam 739 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda, 25 bin 846 sığınmacı yakalandı, kaçak geçişleri organize eden 841 kişi de gözaltına aldı. Organizatörlerden, 341’i sevk edildikleri adliyelerde tutuklandı.

Kaçak geçişlere yönelik, etkin mücadelelerinin bundan sonra da sürdürüleceği bildirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.