Okullara 4.4 milyonluk yatırım unutuldu

Okullara 4.4 milyonluk yatırım unutuldu
  • 19 Eylül 2016 22:07
Gizem Çetinkol – Gazete Ege/İzmir’de 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi Buca Vali Rahmi Bey İlkokulu’nda düzenlenen resmi törenle başladı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Eraslan’ın katıldığı törende CHP’li ilçe belediyesinin okulların tamamının tadilatını kapsayan ve 2 etap halinde 15 ay gibi bir sürede 4.4 milyon liraya gerçekleştirdiği proje adeta unutuldu.
Okullara 4.4 milyonluk yatırım unutuldu
Buca Belediyesi’nin “40 Gün 40 Gece 40 Okul” projesinin bu yaz ki etabında tadilatı yapılan Vali Rahmi Bey İlkokulu’nda düzenlenen törende Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Bu ülke geleceği için eğitimin önemini çok kısa bir süre önce gördük, çok büyük bir sıkıntı atlattık. Bir kez daha anladık eğitilmiş nesillerin eğitime gönül vermiş insanların o bilinçli duruşu olduğu sürece hiçbir gücün bu bütünlüğü, bu beraberliği, bu barış ortamını bozamayacağını çok net gösterdik. Bir kez daha eğitime olan inancımız arttı ve eğitim kurumlarına yapılması gerekenlere olan inancımız bir kez daha perçinlenmiş oldu” dedi.
Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ise konuşmasında Vali Erol Ayyıldız’a “Umut ediyorum Buca sizin sayenizde 10 yıllık süreç içinde layık olduğu noktaya gelecektir” çağrısında bulundu.
Okullara 4.4 milyonluk yatırım unutuldu
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da bu çağrıya, “Medeniyet yarışında geride kalmamak için kaliteli eğitim şart. Eğitim için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İhtiyaç ve hizmetlerinizde bize ne düşüyorsa 7/24 hizmetinizdeyiz. Ülke ortalamasının üzerindeki değerlere ulaşmaya çalışıyoruz” diyerek, yanıt verdi. Konuşmaların ve öğrencilerin sahnelediği halk oyunları gösterilerinin ardından davetliler hep birlikte ilk ders zilini çaldı.
Okullara 4.4 milyonluk yatırım unutuldu
CHP’Lİ BELEDİYEYE BÜYÜK AYIP
Törende okula özel eğitim sınıfı kazandıran hayırsever Bahadır Bilsev’e Vali Erol Ayyıldız tarafından teşekkür plaketi verilirken, Son 2 yaz döneminde ilçedeki 82 okulun tamamının tadilatlarını gerçekleştiren Buca Belediyesi’nin adının dahi anılmaması dikkat çekti. 2015 yaz döneminde başlattığı “40 Gün 40 Gece 40 Okul” projesiyle ilk etapta ilçedeki 40 okulun bakım ve tadilatlarını yapan Buca Belediyesi bu yaz gerçekleşen 2. Etapta da geriye kalan 42 okulun tamamını yeniledi. Yıl içerisinde okullardan gelen ekstra talepleri de geri çevirmeyen Buca Belediyesi, toplamda 4.4 milyon liraya ilçede eğitime önemli bir yatırım desteği sağlamış oldu.
Bu haber ilgini çekebilir ->  GARANTİ TUTSA DA TUTMASA DA HAZİNEDEN DOLAR AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.