Ödemişli üreticiye bir destek de Konak’tan

Ödemişli üreticiye bir destek de Konak’tan
  • 21 Haziran 2016 10:58

Bu yıl fiyatlardaki düşüklük nedeniyle zor günler geçiren Ödemişli patates üreticisine bir destek de İzmir’in merkez ilçesi Konak’tan geldi. Konak Belediyesi üreticinin yaşadığı sıkıntıyı az da olsa giderebilmek adına Ödemiş Kadın Kooperatifi’nden 110 ton patates satın aldı. 10 kilogramlık paketler halinde hazırlanan patatesler Ramazan Bayramı’na kadar Konak’ta yaşayan dar gelirli vatandaşlara dağıtılacak.

Ödemişli üreticiye bir destek de Konak’tan

KADIN DAYANIŞMASI

Patates hasadının devam ettiği Ödemiş’e giden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tarlada çalışan işçileri ziyaret etti. Sıcak havaya rağmen patatesleri tarladan toplayarak, kamyonlara yükleyen işçilere yardım eden Başkan Pekdaş, gerçekleştirdikleri alımla üreticinin yaşadığı mağduriyeti bir nebze de olsa gidermek istediklerini söyledi. Ücretsiz dağıtılacak 110 ton patatesin 40 kadın üyesi bulunan Ödemiş Kadın Kooperatifi’nden satın alınmasının ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, “Ödemişli üreticimizle dayanışma içinde olmayı ve onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmayı istedik. Bu alımı da kadın kooperatifimizden yaptık. Patatesleri Ödemiş yöresi kadınlarının kurmuş olduğu ve ortakları kadınlardan oluşan Ödemiş Kadın Kooperatifi’nden satın alıyoruz. Böylelikle hem köylümüzle hem de kadınlarımızla dayanışma içinde oluyoruz” dedi.

Ödemişli üreticiye bir destek de Konak’tan

TENCERELER BOŞ KALMAYACAK

Satın alınan patatesleri Ramazan Bayramı’na kadar Konak’taki dar gelirli ailelere ücretsiz dağıtacaklarını dile getiren Başkan Pekdaş şöyle konuştu:
“Konak’ta işsizliğin yaratmış olduğu ciddi boyutta bir geçim sıkıntısı var. İlçemizde çok yoksul insanımız yaşıyor. Biz onların sofralarına bu Ramazan’da bir katkı koyalım istedik. Hemşerilerimizin tencerelerinin kaynaması için onlara destek olalım istedik. Bu desteği de Ödemişli üreticilerimizden aldığımız patateslerle yapıyoruz. Ramazan Bayramı’na kadar bu yardımı onlara ulaştıracağız.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.