O Akademisyene Soruşturma Açıldı

O Akademisyene Soruşturma Açıldı
  • 14 Ocak 2016 07:31

Düzce Üniversitesinde (DÜ) görevli bir akademisyen hakkında, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiri dolayısıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi. DÜ’den yapılan açıklamada, bildiride DÜ’de görevli bir akademisyenin de imzasının bulunduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiride imzası bulunan öğretim Küçükçekmece Emlak Firmaları üyesiyle ilgili üniversitemiz tarafından ivedilikle soruşturma başlatılmıştır. İlgili öğretim üyesinin yükseköğretim kurumları yönetici, öğretim elemanı ve memurları disiplin yönetmeliğinin 26. maddesine dayalı olarak soruşturma süresince görevinin başında kalmasında sakınca görüldüğünden, ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verilmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü terör faaliyetlerini ve girişimlerini şiddetle kınıyor, bu tür faaliyetlere destek verenlere havalanı rent a car karşı asla müsamaha gösterilmeyeceğini defaten vurguluyoruz.”

BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI DA HAREKETE GEÇTİ

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, “Barış İçin Akademisyenler Oluşumu”nda imzası bulunan Bartın Üniversitesindeki öğretim üyesi hakkında soruşturma başlattı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Barış İçin Akademisyenler Oluşumu”nda imzası bulunan Bartın Üniversitesinde öğretim üyesi olan H.D. hakkında soruşturma başlatıldığı Küçükçekmece Evden Eve Nakliyat bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, H.D’nin “Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız!” başlığı ile yapılan bildiride ismi bulunanlar arasında yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, ayrıca “Bartın Üniversitesinde görev yapan H.D. hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediği iddiasıyla Bartın Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma Küçükçekmece Araç Kiralama başlatılmıştır. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına iş bu basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur ifadelerine yer verildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.