Nükhet Hotar’dan Teröre Karşı Kararlılık Vurgusu

Nükhet Hotar’dan Teröre Karşı Kararlılık Vurgusu
  • 1 Nisan 2016 13:45

Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Federasyonu ve İzmir Gümüşhaneliler Dernekler Birliği ile bir otelde kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgün ve dernek temsilcileri katıldı.
“BU MEYDAN BOŞ DEĞİL”
Türkiye’nin her il ve ilçesinden şehit verildiğini ifade eden Hotar, “Bu meydan boş değil. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla dünyanın tüm ülkelerine karşı mücadele kazanıldı. Her bir metrekaresinde şehitlerin kanı var. Her il ve ilçeden şehit olan kardeşlerimiz var. Biz şehitlerimizin hatırası uğruna kimseye bir metrekare vermeyeceğiz. Hem teröristlere hem terör destekçilerine göstermemiz gerekiyor” dedi.
“78 MİLYONU BİR AVUÇ ÇAPULCU AŞAMAYACAK”
Teröre destek verenlerin olduğuna dikkat çeken Hotar, “Bugün genel kurulun içinde de halkın oylarıyla seçip, siyasi oylarıyla seçilen kişiler arasında, çok üzgünüm ben de bir akademisyenim hakkıyla yapan akademisyenleri tenzih ediyorum ama maalesef onlar arasında da, gece gündüz habercilik peşinde koşanları bir yere ayırıyorum ama basın mensupları arasında da teröre karşı sesini yükseltmeyenler var. Lütfen teröre destek verenlere karşı daha yüksek bir sesle ‘dur’ diyelim. 78 milyonu aşamazlar, dünya aşamadı. Bir avuç çapulcu aşamayacak” diye konuştu.
“ÖRGÜTÜN ETKİSİZ HALE GELMESİ AN MESELESİ”
İçinden geçilen sürecin kimliklerden ayrılarak ayrışmadan biz diyerek tek vücut olma gerekliliğine dikkat çeken Hotar, “Savaş toprakları ve şehirleri almayı hedefler. Ama terörizm bir çok insanı korkutmayı ve öldürmeyi hedefler. 2000’li yıllar terörle mücadele ile geçti. AK Parti olarak terörün bitmesini, anaların ağlamamasını kendimize dert ettik. Mücadelemiz devam etmektedir. Örgütün etkisiz hale getirilmesi artık an meselesidir. Terör unsurları amaçlarının hak ve özgürlük olmadığını zaten gösterdiler” ifadelerini kullandı.
“TERÖR İÇ KAYNAKLI DEĞİL”
Terör örgütünün muhalefetten destek bularak saldırılarına devam ettiğini ifade eden Hotar, şöyle konuştu: “Hangi insan, hangi ideoloji bir masumun ölümü ile kendi haklarının geleceğine inanabilir ama belli. Suriye’de yaşanan olayların içerisine ülkemizi çekme. Ve Türkiye’nin bölgedeki söz sahibi hakkının kaldırılmasını sağlamak. Terör, bugün dünyanın pek çok ülkesinde görülen en önemli sorunlardan biridir. Türkiye’deki terör de iç kaynaklı değil. Çatışmaların asıl kaynağı bu coğrafyaya karşı hayata geçirmek sömürgeci emeller. Ülkemizdeki terörü de bu emellerden ayrı görmemek gerekir.”
“TEK BİR TERÖRİST KALMAYANA KADAR…”
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da halkın desteğinin arttığına işaret eden Hotar, terörün etkilerini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mücadelenin devam edeceğini kaydeden Nükhet Hotar, “Kararlıyız. Tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz millet olma bilincimizle çok zor dönemleri atlattık. Bu milletin gelenekleri görenekleri ve değerlerinde mücadele, birliktelik ruhuyla bu günleri de inşallah geride bırakacağız. Çünkü gözyaşının rengi yoktur. Gözyaşını hangi anne, hangi baba dökerse döksün aynı renk, aynı yerden gelmekte ve aynı yere gitmektedir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.