Notalar Şiddete Karşı

Notalar Şiddete Karşı
  • 29 Aralık 2015 10:24

Müzik ile kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacı ile İzmirli müzik eğitmeni Muharrem Dayanç’ın öncülüğünde yürütülen ‘Notalar Şiddete Karşı’ projesi sahnelendi. Dört aydır süren çalışmalar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verilen konser ile taçlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra konser çalışmaları slayt gösterisi ile izleyiciye sunuldu.

Projede belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına ünlü yan flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenleri eşlik ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve birçok sivil toplum örgütü üyeleri koroda yer alarak sahneye çıktı.

 

“NOTALARLA ŞİDDETE HAYIR DİYEBİLMENİN LÜKSÜNÜ YAŞIYORUM”
Türkiye olarak böyle projelere ihtiyaçları olduğunu belirten Selin Sayek Böke, “Bugün ayrı bir heyecanlıyım. Notalarla şiddete hayır diyebilmemin lüksünü yaşıyorum. İzmir’in canı yanıyor. Bugün İzmir bir şehit verdi. Necati Yenikapı’yı teröre kaybettik. Gönül istiyor ki, terörün şiddetin çığlıklara dönüştüğü o çığlıkların yerini notalar alsın. İşte bu proje bu yüzden önemli. Teröre, şiddete hayır dememiz lazım. Kadını yaşam mücadelesinde en çok kendi yakınları tehdit ediyor. Peki bu nasıl değişebilir. İlk değişeceği yer işte burası. Toplumsal bilince ve bu bilinci siyasete dökme becerisi gösterecek siyasetçiye ve bunu siyasetten talep eden sizlere ihtiyacımız var” dedi.

 

“MÜZİĞİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VAR”
Müziğin birleştirici gücü olduğunu belirten gecenin mimarı Muharrem Dayanç, “Müzik insanlığın ortak dilidir. Kadın danışma merkezindeki 30 gönüllümüze 4 ay boyunca koro ve eğitim desteği verdik. Toplumsal farkındalığa ses getirip duyurmak istedik. Bir erkek olarak kadına yönelik şiddetin sorunu sadece kadının değil toplumsal bir sorun olduğunu anlatmaya çalıştık” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.