Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu

Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu
  • 3 Nisan 2016 15:03

Buca, İzmir’in en lezzetli buluşmasına, “Nif Dağı’nın Lezzetli Otları Buca Karacaağaç’ta” etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlçede kırsalda kalkınmayı ve köy turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalara hız veren Buca Belediyesi, bölgede yetişen ot ve bitki yemeklerini tanıtmak, yöresel ot yemekleri kültürünü yaşatmak için bu yıl ikincisini düzenlediği etkinlikte binlerce İzmirliyi ağırladı. Nif Dağı eteklerinde yetişen otlarla yapılan birbirinden lezzetli yemeklerinin tatlı rekabetinin yaşandığı etkinlikte, söyleşiler, yemek atölyesi, tadım etkinlikleri, köy ürünleri pazarı ve yemek yarışması İzmirlilere tadı unutulmaz bir gün yaşattı.

Buca Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenlediği “Nif Dağı’nın Lezzetli Otları Buca Karacaağaç’ta Buluşuyor” etkinliğiyle Ege mutfağının lezzetlerini İzmirlilerle buluşturdu.  Yöresel ot yemekleri kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşü ve yöresel halk dansları gösterisi ile başladı.

Etkinlik açılış töreninde konuşan Karacaağaç Muhtarı Dursun Atagün, doğadan toplanan otların lezzetini bölge halkına sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, mahalle statüsüne geçirilen köylerin eski tüzel kişiliklerine geri döndürülmesi gerektiğini savundu. Buca Belediyesi Başkan Vekili Murat Işık ise açılışta yaptığı konuşmada, köy kültürü ve turizmini geliştirip, kalkındırmak için Belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu

Açılışın ardından bölgeye hakim mutfak kültürünün en belirgin özelliği olan otlardan yapılan “Ot yemekleri yarışması” düzenlendi. Birbirinden ilginç ot yemeklerinin yarıştığı yarışmaya katılan usta ellere başarı sertifikası verilirken, organik Tarım danışmanı Nurhayat Bayturan’ın “Otlarımızda sürdürülebilirlik ve daha iyi pazarlama çalışmaları” konulu söyleşisi ile vatandaşlar ot kültürü ve yetiştirilmesi konusunda bilgilendirildi.

Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu

Ünlü gurme Huriye Erman’ın da katılarak Karacaağaç otlarından yapılabilecek lezzetli yemek tariflerini paylaştığı yemek atölyesi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Nif Dağı’nın lezzetli otları Karacaağaç’ta buluştu

Nif Dağı’nın Lezzetli Otları Buca Karacaağaç’ta etkinliğinin en ilgi çeken bölümü organik ürünlerin yer aldığı Köy Pazarı oldu. Birbirinden lezzetli ve bir nevi ecza deposu niteliğindeki otların ve organik ürünlerin satıldığı pazar katılımcıların akınına uğradı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca Belediyesi’nden çocuklara 23 Nisan hediyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.