Nedir aradığın? Mutluluk mu?

  • 6 Nisan 2016 00:01
Nedir aradığın? Mutluluk mu?Her defasında ipleri birbirine dolayıp elimde tutamadığım bir uçurtma misaliydi mutluluk ya ben beceriksizdim , yada rüzgar çok acımasızdı.Tam bu defa yakaladım dediğim anda uçup gidiyordu avuçlarımın içinden.Sanki suya düşmüş damla misaliydi mutluluk ara ki bulasın..!
Küçük mutluluklar istiyorum ,o kadar küçük olsun ki , istemesin kimse benden onu ,çalmasınlar bana ait olsun.Mutluluğu tarif et deseler nasıl edersiniz.?Kimine g​öre iyi yaşamaktır mutluluk ,kimine göre de yaşamı iyi bitirmektir mutluluğun adı.Bana göre ise varılacak yer değil , yolculuğun ta kendisidir..
Hayat bir  ayna gibidir aslında gülümserseniz oda size gülümser ne verirseniz onu alırsınız bu hayatta.Mutluluğu üretmeden tüketmeye hiç birimizin hakkı yok.Para kazanmadan harcamaya nasıl hakkımız yoksa , mutluluğuda üretmeden tüketmeye hakkımız yok.Elbette sıkıntılarımız olacak , zahmetler çekeceğiz gölgesiz mutluluk olmaz..! Bak güneşte bile leke var..!
Başkalarının mutluluğundan mutlu olabilen insan ; en mutlu insandır aslında.Gelelim bana…Benim mutluluğum şunlardan geliyor..Sahip olduğum şeyler için bolca şükredip seviniyor ,olamadıklarımın üzerinde durmuyorum bile.EGO ma değil Öz ‘ üme bakıyorum.Kimseden birşey beklemiyorum.Olmadığında vardır bir hikmeti diyorum.Artık kendimi , duygularımı ,kimseye anlatmaya çalışmıyorum çünkü ;biliyorum ki herkes te anladığı kadarım.Duam belli..Duyan belli..Gerisi taktiri ilahi diyorum..Sonuçta kalem onun , kağıt onun , hüküm onun…
​Evet mutluyum  çünkü sağlıklıyım , mutluyum çünkü kusurlarımı biliyorum , mutluyum çünkü anneyim ,mutluyum çünkü yaşamama değecek şeylerim var vazgeçmek istemediklerim , vazgeçemediklerim..Eee daha ne olsun.Mutlu olabilmem için ne kadar çok nedenim var..Bence kendinizi mutsuz hissettiğinizde sahip olduğunuz şeyleri düşünün , ne kadar çok nedeninizin olduğunu hatırlayın..İnanın sahip olduklarınızın farkına varacaksınız.
Size küçük bir sır vereyim mi ?Mutlulukta esas kural kendinizi sevmekten geçiyor.Sonra insanları sevin.Geçen her bir dakikanın kıymetini bilin .Doğrusuyla yanlışıyla bu hayat bizim diyerek yaşam mücadelesine devam edin.Unutmayın  tercih sizin mutluluk sizin elinizde sadece baktığınız yeri değiştirin.
MUTLULUK UMUDUNUZ OLSUN SERVETİNİZDE SEVGİNİZ..

Sevgiyle kalın.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. dilek arabikoglu dedi ki:

    Ne güzel anlatmışsınız mutluluğu. Çoģu zaman yaşamın içinde anlık duygulara kapılıp, kendimizi ve çevremizi üzüyoruz. Oysa ki sahip olduklarımıza, başardıklarımiza baksak o bizi üzen dönguden ćıkabiliriz.

  2. Taylan dedi ki:

    Mutluluk soylenmesi ne kadar zor bir kelime oldu…Kaleminize sağlık.

  3. filiz dedi ki:

    Biz ve bizim gibi insanlara umut oluyor her yazdığınız.Mutluluk kavramına hiç bu tarafından bakmamıştık.Yazınızı okuduktan sonra bir kez daha gözden geçirdim mutsuzluklarımı , hayatımı meğer mutlu olmam için ne kadar çok nedenim varmış ve farkında değilmişim.Sonsuz teşekkürler.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.