NARLIDERE ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA’ İLE GELİŞECEK

NARLIDERE ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA’  İLE GELİŞECEK
  • 14 Haziran 2022 10:22
  • A+
    A-

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çalışmalarını yürüten “İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Kurulu” üyeleri,  ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerelleştirilmesi ve sürdürülebilirliğin kent gündemine gelmesi amacıyla Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. Doğa koruma, enerji verimliliği, iklim krizi, göç, eğitim, tarımsal kalkınma, eşitsizlik ve yoksulluk alanlarında “Kent İttifakı” oluşturarak 17 sürdürülebilir kalkınma amacının yerelleştirilmesi çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Başkan Engin, “İzmir SKGA ile birlikte stratejik planlarını yaptığımız projelerimiz 17 başlıktan oluşuyor. Tüm projeler birbiriyle örtüşmüş ve hizalama çalışmaları yapılmıştır. Daha yaşanır bir kent ve dünya için sürdürülebilir projeleri, teker teker hayata geçireceğiz” dedi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) üye 193 ülke tarafından 2030 yılına kadar tamamlanması planlanan ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ için harekete geçildi. Hedefler doğrultusunda Narlıdere Belediyesi ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) yapacağı iş birliği ile 17 farklı başlıkta yapılabilecek faaliyetler ve iş birlikleri görüşüldü. Bu kapsamda İzmir SKGA İcra Kurulu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. Görüşmeye, İzmir SKGA Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al öncülüğünde, İzmir SKGA Genel Sekreteri Nihat Uçukoğlu, İzmir SKGA İcra Kurulu üyeleri Dr. Derya Altun, Ferdi Akarsu, M. Umut Dilsiz, Sevgi Tanboğa ile Narlıdere Belediyesi İlçe Sürdürülebilirlik Ofisi’nden Mahsun Yazgan ve M. Savaş Karataş katıldı.

NARLIDERE ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA’  İLE GELİŞECEK

17 FARKLI BAŞLIK

Geçekleştirilen görüşmede, ‘Yoksulluğa Son’, ‘Açlığa Son’, ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Temiz Su ve Sanitasyon’, ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ‘İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme’, ‘Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı’, ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’, ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’, ‘İklim Eylemi’, ‘Sudaki Yaşam’, ‘Karasal Yaşam’, ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’, ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ başlıklı 17 farklı başlık altında iş birliği  yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Sürdürülebilir bir dünya hedefimiz var. Bu kapsamda İzmir SKGA ile büyük bir işbirliği yapıyoruz. Stratejik planlarımızda yaptığımız projelerimiz, UNDP’nin 17 başlıktan oluşan hedefleri ile örtüşüyor aynı zamanda bu hedeflerle projelerimizin hizalama çalışmaları yapıldı. Narlıdere Belediyesi İlçe Sürdürülebilirlik Ofisimiz, bütün faaliyet ve projelerimiz de bu 17 başlık altında toplanması için gerekli çalışmalarda bulunacaktır” diye konuştu. İzmir SKGA Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ruhisu Can Al ise, “Bugün Narlıdere’de sayın başkanımız ve Narlıdere Belediyesi İlçe Sürdürülebilirlik Ofisi’nin değerli çalışanları ile bir araya geldik. İzmir SKGA olarak, kentin tüm önemli kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla ‘Kent İttifakı’ modeli çerçevesinde bütüncül ve katılımcı bir süreçte hazırlanan ve sürdürülebilir kalkınma amaçları kapsamında kentin mevcut durum analizini yapan İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu (İzmir VLR) yayınlanmış olup bu rapor yerel yönetimler ölçeğinde İzmir bir ilk olmuştur” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ayşe Kulin: Her kitap size bir kapı açar

ÇALIŞTAY YAPILACAK

Toplantından şu kararlar çıktı; İlçe Sürdürülülebilirlik Ofisleri’ni kapasitelerinin güçlendirilmesi içi temmuz ayı içerisinde çalıştay yapılmasına, SKGA İcra Kurulu Üyesi Sevgi Tanboğa’nın İzelman Anaokulları TEACH SDG İzmir Projesi kapsamında geliştiği müfredat çalışmaları konusunda Narlıdere Belediyesi Narçiçeği Anaokulları ile bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için ortak fikir birliğine varıldı. İzmir’deki Sürdürülebilirlik Ofisleri’nin temsilcileri ile doğa koruma, enerji verimliliği, iklim krizi, göç, eğitim, tarımsal kalkınma, eşitsizlik ve yoksulluk alanlarında “Kent İttifakı” oluşturarak 17 sürdürülebilir kalkınma amacının yerelleştirilmesi çalışmalarına hız verilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.