Mutsuz Çalışmak Yerine İşsiz Olmak Tercih Ediliyor!

Mutsuz Çalışmak Yerine İşsiz Olmak Tercih Ediliyor!
  • 5 Eylül 2022 12:24

Dünyanın en büyük insan kaynakları danışmanlık hizmetleri şirketi Randstad’ın düzenlediği “pandemi sonrası iş hayatının geleceği” konulu seminer Mövenpick Otel’de gerçekleşti. Randstad İtalya Grup CEO’su Marco Ceresa, Randstad Türkiye Genel Müdürü Ufuk Gedikli ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba’nın katılımıyla gerçekleşen panelde, pandemi sonrası gerek ülkelerdeki ekonomik ve sosyal değişiklikler gerekse şirket çalışanlarının beklentilerindeki değişiklikler konuşuldu. Panelde ayrıca İtalya İzmir Konsolosu Sayın Valerio Giorgio da yer aldı.

 Mutsuz çalışmak istemiyorlar

Randstad Workmonitor araştırması sonuçlarının da paylaşıldığı panelde, çalışanların artık özel hayatı ile daha dengeli bir iş ve topluma bir katkısı olan bir şirkette çalışmak istediği belirtildi. Bunun yanısıra, Türkiye’deki içalışanların yüzde 47’sinin çalıştığı işte mutsuz olmaktansa işsiz kalmayı tercih edeceği sonucu paylaşıldı.

Panelde konuşan Randstad Türkiye Genel Müdürü Ufuk Gedikli günümüzde işverenlerin çalışanları ellerinde tutmak ve yeni yetenek çekebilmek için bir takım aksiyonlar alması gerektiğini ve bu aksiyonların başında çalışanları şirketin stratejisinin merkezine koyarak özellikle esnek çalışma modelleri geliştirmeleri gerektiğini iletti.

Çalışanlar, esneklik, kendi geliştirme ve sorumluluk teşviği istiyor

Ufuk Gedikli ayrıca şunu ekledi: “Farklı çalışanları kuruma dahil etme ve işveren markası üzerinde çalışmak ta yeteneği çekmek için etkili araçlar. Çalışanlar, çalıştığı kurumlardan esneklik, kendini geliştirme ortamı ve sorumluluk teşviği bekliyorlar.”

Panelde diğer konuşmacılar da konu ile ilgili tecrübe ve bilgi paylaşımlarını yaparken organizasyon, katılımcı firma yöneticilerinden büyük beğeni topladı. Panel sonrası katılımcılar bir networking kokteyl ile birbiriyle tanışma fırsatı da yakaladılar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başdaş, “Konak’ın taşınmazları gasp edildi, konuyu yargıya taşıyacağız”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.