Mutluluğa ‘engel’ yok

Mutluluğa ‘engel’ yok
  • 11 Mayıs 2016 08:15

Konak Belediyesi’nin düzenlediği piknik ve bowling turnuvasına katılan engelli çocuklar, engelli olmanın mutlu olmaya mani olmadığını bir kez daha gösterdi.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımını artırmak için çalışan Konak Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Engelli çocukların keyifli bir gün geçirmesini sağlayan etkinliklerin ilki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen piknik oldu. İnciraltı Kent Ormanı’ndaki pikniğe Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu’nda eğitim gören 120 öğrenci katıldı. Otobüslerle okullarından alınan öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde piknik alanına getirildi.

Mutluluğa ‘engel’ yok

TEMİZ HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR

Çam ağaçlarıyla kaplı piknik alanında yem yeşil çimlere serilen kilimler üzerinde kendilerine ikram edilen yiyecekleri afiyetle yiyen engelli öğrenciler, yemeğin ardından gönüllerince eğlenerek güzel havanın tadını çıkardı. Çeşitli oyunların yanı sıra müzik eşliğinde şarkılar söyleyip, danslar da eden öğrencilerin keyfine diyecek yoktu. Düzenlenen piknik sayesinde eğlenceli bir gün geçiren öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Gün sonunda evlerine yüzlerindeki gülümsemeyle dönen öğrenciler adına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür eden Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okul Müdürü Cengiz Teğiş, “Konak Belediyesi’nin destekleriyle bugün öğrencilerimiz çok güzel bir gün geçirdi. Bu güzellikleri yaşatan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Mutluluğa ‘engel’ yok

HEM YARIŞTILAR HEM EĞLENDİLER

Konak Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği eğlenceli aktivitelerin bir diğeri ise İzmir Trekking Kulübü işbirliğinde yapılan bowling turnuvası oldu. Etkinliğe Down Sendromlu ve Otistik çocuklar ile aileleri katıldı. Yaşları 6 ila 20 arasında değişen 50 çocuğun yarışarak eğlendiği turnuvada önce yemekler yendi sonra da bowling oynandı. Renkli bowling topları ile lobutları devirmek için yarışan çocukların heyecan ve neşesi görülmeye değerdi. Anne ve babaların da ilgiyle izlediği turnuva sayesinde keyifli zaman geçiren engelli çocukların hepsine yarışma sonunda madalya verildi. Kazandıkları madalyaları büyük bir hevesle takan çocuklar, ilk kez bir yarışmada madalya kazanmanın sevincini de doyasıya yaşadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.