Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi

Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi
  • 29 Mayıs 2024 11:44
  • A+
    A-

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, Geleneksel Türk Mutfağının yaygınlaşması ve korunması amacıyla eğitim veriyor. Bornovalılar, atölyede düzenlenen eğitim ile Türk mutfağının önemli yemeği mantıyı geleneksel yöntem ile öğrenme fırsatı buldu.

21-27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde, Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’ndeki birikimleriyle katkıda bulundu. Bornova Belediyesi’nin alanlarında uzman eğitmenleri Mutfak Atölyesi kursiyerlerine, Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan mantıyı geleneksel yöntemlerle yapmanın inceliklerini öğretti. Eğitimde, hamurun hazırlanacağı unun seçiminden, yoğurma ve açmaya, içinin hazırlanmasından kaynatılmasına ve sosunun hazırlanmasına kadar mantıyla ilgili tüm detayların uzman eğitmenler tarafından aktarıldı.Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi

Bizim değerimiz

REKLAM ALANI

Sadece yemekte değil tüm alanlarda yüzyıllar içinde oluşmuş değerlerin korunmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Mutfaktan sanatlarından spora, resimden müziğe hayatın her alanında verdiğimiz eğitimlerle Bornovalıların yaşamlarına dokunmayı, güzellik katmayı hedefliyoruz.  Benzer atölyelerle geleneksel değerlerimiz olan bu yemeklerimizi gelecek kuşaklara doğru biçimde aktaracağız” dedi.Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  KARAVANCILAR MENEMEN’DE BULUŞTU
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.