Musa Çam’dan Anlamlı 8Mart Mesajı

Musa Çam’dan Anlamlı 8Mart Mesajı
  • 8 Mart 2016 08:40

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kadınların her alanda uğradıkları ayrımcılık ve haksızlıkların aslında bir insan hakları ihlali olduğunu ve cinsiyet eşitliğini her alanda hakim kılmaya çalışan kadınlar ile birlikte bu anlayışla mücadele edeceğini vurgulamıştır. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Çam, AKP Hükümetleri ile birlikte kadınlara yönelik ayrımcılığın görünür bir biçimde arttığını söylerken, bütün bu gerici politikalara karşı da kadınlarla birlikte omuz omuza yürüyeceğini belirtmiştir.

ABD’de verdikleri emek mücadelesinde hayatını kaybeden 129 kadının meşalesini taşıyan emekçi kadınların yüzyıllardır cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek, savaşsız, barış dolu, yaşanabilir bir dünya yaratmak amacıyla, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için çalıştığını kaydeden Çam, “Bugün hala cinsiyet farkı ile birey farkını ayıramayan zihniyetlerin, politikaların, eğitim sisteminin kurbanı olan kadınlarımız var. Tacize uğrayan, öldürülen, emeği hiçe sayılan milyonlarca kadın yurttaşımız var. Türkiye’de her gün kadınlar erkek şiddetinin kurbanı oluyor ve AKP yönetiminin sehven uyguladığı politikalar da bu durumu önleyemiyor. Bıkmadan, yılmadan, yorulmadan ve korkusuzca yapılan mücadelenin esas ağırlığı kadınlarımızın omuzlarında olmakla birlikte; kadın-erkek eşitliğine inanan, bağımsız, laik, demokratik cumhuriyeti ve çağdaş bir yaşamı savunan erkeklere de, yani bizlere de, sorumluluk düşüyor” dedi.

MÜCADELEMİZİ 365 GÜN, ÖZGECANLAR ÖLMESİN DİYE VERECEĞİZ…

Kadınlarımız ile birlikte korkmadan yılın 365 günü mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz diyen İzmir Milletvekili Çam, şunları dile getirdi: “Bizler, Kurtuluş Savaşımızda sırtında mermi taşıyan Anadolu kadınının evlatları, torunları olarak anne, eş, kardeş, hayat arkadaşımız olan emekçi kadınlarımızın değerini Ulu Önderimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleriyle yücelten anlayışı sürdürüyoruz. Demokrasinin beşiği kabul edilen pek çok Avrupa ülkesinde kadınların seçme ve seçilme hakları yokken, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlayan anlayışın,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak bu mücadelenin daima yanındayım. Mücadelemiz elbette sadece 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile sınırlı olmayacaktır. Yılın 365 günü gerici ve yobaz anlayışla, emeğiniz için, çocuklarınızın geleceği, ülkenin aydınlanması için mücadele vereceğiz. Hiç pes etmeden… Kayyum atanan bir gazetenin önündeki kadın okuyucuları kanlar içinde bırakan zihniyete karşı vereceğiz mücadelemizi. Kadın cinayetlerine dur demek için, Özgecanlar ölmesin diye, emeği ile para kazanırken dışlanmamak, iftiraya uğramamak için verilecek… Tarlada, fabrikada, ofiste, sokakta, evde, her yerde. Yılmadan, korkmadan!”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.