Misket Üzümü’nde hasat zamanı

Misket Üzümü’nde hasat zamanı
  • 2 Eylül 2016 08:05

Bornova’nın unutulan değerlerinden biri olan ve dünya literatürüne ‘Bornova Misketi’ adıyla giren misket Üzümü yeniden anavatanında hayat buldu. Yıllardır üretimi azalan ve 5 yıl önce Bornova Belediyesi’nce  oluşturulan bağda yetiştirilmeye başlanan üzümlerin yeni sezon hasatı yapıldı. Bornova Misket Üzümü’nü yetiştirmek isteyen Bornovalılara dağıtmak üzere fidanlar da üretilen bağdan bu sene 2 ton civarında ürün elde edildi.

 İlçenin unutulan değerlerini tekrar kazandırmak için bir çok proje üreten Bornova Belediyesi, dünyada lezzetiyle tanınan ve en iyi şarapların yapımında kullanılan Misket Üzümü’nü anavatanında yeniden yetiştirmeye başladı.

Beş yıl önce kurulan üzüm bağında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilimsel ve teknik destekle üretim yapılıyor.  Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük bir alanda yer alan Bornova Belediyesi üzüm bağlarında yetişen misket üzümlerinden bu yıl 2 ton üzüm hasatı gerçekleşti.

Misket Üzümü’nde hasat zamanı

Misket Üzümü hasatına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizden dünyaya yayılan fakat uzun yıllar önce üretimi durdurulan bu lezzetimizin, tekrar hayat bulması bizim için büyük bir mutluluk . Bu proje ile Bornova ve İzmir yok olmuş çok önemli bir değerine yeniden kazanırken, önemli bir markasını da kavuşmuş oldu” diye konuştu.

Misket fidanı üretilip dağıtılıyor

 Bornova’ya ait bir değer olan misket üzümünü kendi coğrafyasında yetiştirmek için kurulan bağda Misket Fidanı üretimi de yapılıyor. Üretilen fidanlar isteyen Bornovalılara dağıtılarak misket üzümünün yaygınlaşması hedefleniyor.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.