Minikler çevre için yarışacak

Minikler çevre için yarışacak
  • 19 Nisan 2016 10:20

Bornova Belediyesi’nin, çevre koruma bilincini geliştirmek amacıyla düzenlediği ‘Mutlu Atıklar Atık Malzeme Proje’ yarışması başvuruları başladı. İlçe sınırları içinde bulunan tüm okulların anasınıflarının katılım gösterebileceği yarışmanın son başvuru tarihi  20 Mayıs 2016 olarak açıklandı.

 Bornova Belediyesince geri dönüşebilen atıkların kaynağında ayrı toplanması ve yeniden değerlendirilebilmesi bilincinin çocuklara aşılanması amacıyla düzenlenen ‘Mutlu Atıklar Atık Malzeme Proje Yarışması’nın başvuruları başladı. İlçe sınırları içinde bulunan tüm okulların anasınıfları arasında düzenlenen yarışma için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Minikler çevre için yarışacak

Yarışmada birinci olan projeye ahşap mutfak köşesi ve ahşap tamir köşesi, İkinci olan projeye matematik minderi verilirken üçüncü projeye de ahşap kukla sahnesi ve kuklalar hediye edilecek. Ayrıca yarışmaya başvuruda bulunan tüm okullara katılım belgesi verilecek.  Yarışma sonucu 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek etkinlikler kapsamında 8 Haziran’da açıklanacak.

Sürdürülebilir temiz çevre için projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  “Çevreyi koruyan projeleri hayata geçiriyoruz. Ambalaj atıkları ve camların ayrı toplanmasından atık yağ ve atık pilleri toplamaya  yönelik bir çok proje başlattık. Başta çevre değerleri olmak üzere her konuda Bornovamızdaki yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.