Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!
  • 2 Nisan 2018 13:52

Karabağlar’ın prestij projesi sayılan Uzundere Rekrasyon Alanı Karabağlar’ın Kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün açılış için gün sayarken tekrar aday gösterilmemesi sonrası göreve seçilen Muhittin Selvitopu döneminde resmen kaderi ile başbaşa bırakıldı. Kürüm döneminde yüzde 90’ı biten proje bu dönemde çürümeye terkedildi.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde açılan yarışma sonrası hazırlanan 2009 yılında Karabağlar’ın belediye olarak ayrılmasının ardından Kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün prestij projesi olan Uzundere Rekreasyon alanı adeta kaderine terkedildi. 230 Hektar üzerine yapılan 1.5 Hektara Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan ve içinde tematik parklar, süs havuzu, nikah salonu, etnoloji müzesinin yer alacağı park için mevcut belediye başkanı Muhittin Selvitopu tarafından 2 sene önce yapılan şatafatlı açılışın ardından adeta kaderine terkedildi.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Kapılar ve Camlar Kırıldı, Duvarlar Aşıkların İlan Panosuna Döndü!

Yerleşkede yeralan restaurant alanları ve Nasrettin Hoca Heykeli şeklinde yapılan müzenin kapıları ve camları kırılırken binaların duvarları da sevgililerin ilan-ı aşk mesajları için pano görevi görüyor. Tesislerin kırılan kapı pencerelerinden giren yağmurlar nedeniyle duvarlar çürüme ve küflenirken tesislerin içinde bakımsızlıktan yaban otları dikkat çekiyor.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Öte yandan tesisin amacına uygun olarak özel tasarlanan çöp kovaları başta olmak üzere tematik heykeller depolandığı yapılar içinde çürümeye terkedildi.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Havuzların Durumu İçler Acısı

Tesis içinde yeralan ve İzmir’de bir başka örneği olmayan havuzların durumu ise diğer yapılardan daha vahim. Yapımında sızdırmalara karşı özel izolasyon malzemesi ve boyaları kullanılan havuzlar adeta kendi kaderine terkedilmiş. Bakımsızlıktan bu özelliğini yitiren havuzlara yazın su tankerleri ile su takviyesi yapılması yetersiz kalınca boş bırakıldı. Boş bırakılan havuzlar yağan yağmurlar sonrası yosunlarla kaplandı.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

3 Haziran 2016’da Büyük Şov ile Açılmıştı!

230 bin metrekare alan üzerine kurulu Uzundere Rekreasyon Alanı 3 Haziran 2016 tarihinde Bekir Yurdakul’un sunumu ile düzenlenen gecede Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü olması nedeniyle Şair Nesrin Kültür Kiraz ve Şair Özge Sönmez tarafından Nazım şiirleri okumuş Leman Sam’ın konseri sonrası açılmıştı.  Alanın açılışına Karabağlar ve çevre ilçelerden gelen 4 bine yakın vatandaş katıldı. Başkan Muhittin Selvitopu,  İzmir denince insanın aklına Fuar, veya son dönemde büyük ilgi gören Sasalı Doğal Yaşam Parkı geldiğini hatırlatarak,  “Bundan sonra Karabağlar denildiğinde de Uzundere Rekreasyon alanı gelecek. Burada çocuklar ve aileler keyifli vakit geçirecekler. Doğa ile iç içe olacaklar. Yaşamları daha da renklenecek ” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in geleneksel festivaliyle Bayındır’da yine çiçekler açtı 

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Alanda hangi yapılar olacaktı?

230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin önemli bir bölümünü sanatsal ve heykel yapıların içinde bulunduğu tematik park oluşturuyor. Bunun dışında 3 restaurant, 1 kafeterya, nikah Salonu çok sayıda havuz yeralıyoır. Tematik park alanında yer alan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina ve sanatsal yapı da projeye ayrı fark katıyor. 3 bin metrekare alana inşa edilecek, göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, 37,5 metre yüksekliğinde olacak, müze ve kültür merkezi olarak hizmet verecek. 2 ayrıı asansör ile çıkılacak olan Nasrettin Hoca’nın kavuğu seyir terası olarak kullanılacaktı. Heykelin kazan kısmı ise  restaurant olarak değerlendirilecekti.

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!Milyonluk tesis çürümeye bırakıldı!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.