MHP’li Başkan Hakkında Flaş İddialar

MHP’li Başkan Hakkında Flaş İddialar
  • 7 Ocak 2016 16:04

CHP İzmir’de Alaattin Yüksel’in kazandığı il kongresi sonrası, Yüksel’in karşısında yer alan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in ilçe ilçe teşekkür turuna çıkması sonrası, Başkan Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kontra geldi.

İkili, ilçelere teşekkür turuna çıkma kararı alırken, 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçeden başlama kararı alındı.

Aliağa’ya giden heyetten şok bir iddia geldi. MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, chp İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve CHP’li meclis üyelerine baskı uyguladığı iddia edildi.

Aliağa ilçe başkanı Durmaz, kendilerine yapılan baskılardan bahsederek, meclisten ranta dönük işlerin geçirilmeye çalışıldığını söyledi.

“İKİ MECLİS ÜYEMİZİ İKNA ETTİLER”

Durmaz, “Meclis tablosu belediye başkanının istediği kararları geçirmesine engel. Aliağa Belediye Başkanı ne yazık ki belediye başkanı olarak başladığı görevinin ilk ayında 104 işçiyi çıkardı. Tamamına yakını CHP’liydi. Biz Aliağa’nın hayrına kamu yararına uygun her işe destek olacağımızı söylemiştik. Siyasi gerginliğe rağmen bu tutumumuza devam ettik. Belediye başkanı dar bir grupla yönettiği Aliağa Belediyesi’nde ranta dönük işler geçirilmeye çalışıldı meclisten… Biz karşı olduk. İki meclis üyemiz ikna edildi ve yanlarına aldılar. Israrla seçimde elde edemedikleri çoğunluğu bu yolla elde etmeye çalışıyorlar. Köy mallarının satışının karşısında durduk. Bozköy’den Aliağa Belediyesi’ne geçen arsalar HABAŞ’a satmaya çalışılıyor. 3-4 arazi yüksek değere sahip. 3 aydır peş peşe meclise geliyor. Bu mülklerin satışına karşı durduk. AKP de karşı durdu, geçmedi meclisten. Salı günü yine geldi meclise satışlar. Belediye başkanının yeterli çoğunluğu olmadığı için bizden destek olmamızı istediler. Biz olmadık. Güzelhisar’da bir arazinin harfiyat alanı olmasına yönelik isteğe karşı çıktık. Anlaşılıyor ki reddetmemizle belediye yönetimini kızdırmışız. Belediyeyi yöneten Başkan ve bir kaç bürokratı siyasi nezakete uygun olmayan saldırı başlattılar” şeklinde konuştu.

“YAPTIKLARI YASADIŞI!”

Belediyenin, günlük hayatlarına da baskı uyguladığını iddia eden Durmaz, şöyle konuştu:

“Kiraya verdiğim bir bahçeli evin tadilatı yapılıyordu, mühürlenmiş… 23 yıldır ailem tarafından işletilen madencilik işletmesine zabıtayla baskı yapıldı. Üretim durdurulmaya çalışıldı. Denetlemeye yetkileri olmadığı halde bunu yapmaya kalktılar. Hızlarını alamadılar madencilik işletmemize çıkan iki yoldan toprak olan yola belediye iş makineleriyle girip yolu bozdular. Yıllardır kullanılan yolu parçaladılar. Belediyenin işletmemiz için bir denetleme yetkisi yok. İş ve işlem de yapması mümkün değil. Yaptıkları yasadışı. Yol kullanılamaz hale geldi. Hendekler kazılmış. Hendek siyaseti Diyarbakır’dan sonra buraya da gelmiş. 500 kişiye ekmek sağlıyoruz. Böyle bir kurumu siyasete alet ettiler.

CHP’ye ve bana yönelik yalan haberler yapıyorlar. Bizi güçsüz göstermeye çalışıyorlar. Biz bunlara karşı durmaya devam edeceğiz. CHP’yi sorunlu gösterip mecliste destek bulmaya çalışıyorlar ve 2019’a yönelik iktidar hesapları yapıyorlar. Yapılanlar siyasi nezaketsizlik. Ne yaparlarsa yapsınlar biz doğrudan dönmeyeceğiz. Bu saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da ilk TİS kadrolu işçiler için imzalandı

“VATANDAŞ MHP’DEN UZAKLAŞIYOR”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, MHP’li belediyeleri köy malları üzerinden eleştirerek, “MHP’de erime devam ediyor. Genel politikada da çözüm üretmek yerine sürekli reddeden bir tutum içindeler. Söz verdiklerini yerine getirmiyorlar. Her şeyi reddeden bir anlayışla ülkenin önünü tıkıyorlar. İktidar partisine yedek lastiklik yapıyorlar. Vatandaş da MHP’den giderek uzaklaşıyor.

“BELEDİYE BAŞKANI ŞUNU UNUTMASIN…”

Siyaseti kendi düşüncesi doğrultusunda ülkeye kente hizmet için yapıyorsa bir insan takdir edilmesi gereken bir iştir. Aliağa’yı yöneten anlayış bizim mücadele etmemizi gerektiren bir anlayış. Aliağa Belediyesi’ni nasıl kullanırız anlayışındalar. İki arkadaşımızı transfer ettiler. İki çürük yumurta çıkmış aramızda. Belediye başkanı kamu görevi yapmalıdır. İlçe başkanımız ve yöneticilerimiz de kamu görevi yapıyor. Bu saldırı sadece ilçe başkanımıza yönelik değil siyasete kamuya partimize ilçemize bir saldırıdır. Belediye başkanı şunu unutmasın ilçe başkanımız meclis üyelerimiz yalnız değiller. Biz kapı gibi arkalarındayız. Herhangi birinin tırnağına zarar gelirse İzmir Örgütü olarak ayağa kalkarız. Sakın ola ki elinizdeki kamu gücünü herhangi bir yurttaşımıza karşı kullanmaya kalkmayın. Cevabını sert bir şekilde alırsınız. Hukuk çerçevesinde hesabını soracağız” dedi.

KARATAŞ’A ÇAĞRI

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a seslenen Yüksel, “Bizim partimizde bir belediye başkanımız yapsa gereğini yapar uyarırdım. Aynı davranışı MHP’li il başkanından bekliyorum” dedi.

“HANGİ YASAL İSTEĞİNE HAYIR DEMİŞİM?”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bu koşullarda bir basın toplantısı yapmanın acı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

“Belediye başkanı sadece siyasiye değil herhangi bir vatandaşa adil olmayan bir davranış içinde bulunursa o belediye başkanı görevini doğru yapmıyor demektir. Çıkarın maddisi manevisi yoktur. 12 yıldır başkanlık yapıyorum. Şu partiden şu inançtan şu bölgeden diye bir vatandaşımızın belediye hizmetlerinde engellendiğini önünün kesildiğini duydunuz mu? Eleştirilebiliriz. Eleştiriliyoruz da… Eleştirilmek ayrı şeydir. Belediye başkanının ayrım yapması ayrı şeydir. O erki insanları terbiye etmek için kullanması ayrı şeydir. Bir belediye başkanı koruması güvenliği kim olursa olsun elinde erk bulunan başkanın en büyük zırhı adaletidir. Belediye başkanı her konuda adil davranıyorsa o başkanın zırha ihtiyacı yoktur. 12 senedir Türkiye’nin bir numaralı seçilmiş koltuğunu yönetiyorum. Gece uykum kaçarsa kenti dolaşıyorum. Yürüyüş yapabiliyorum. Bir belediye başkanının en büyük başarısı da budur. 21 aydır Aliağa Belediye Başkanıyla birlikte çalışıyoruz. Hangi yasal isteğine ‘hayır’ demişim. 7 AKP’li 1 MHP’li 22 CHP’li belediye başkanı var. Şunu şundan ayırdı diye kimse bana eleştiri getiremez.

Bu davranış herkes tarafından Aliağa’lılar tarafından kınanmalıdır. Böyle belediye başkanlığı yapılmaz. Keskin sirke küpüne zarar verir ama küp kırılıncaya kadar insanlar zarar görür. Ben men ediyorum. Hangi belediye başkanı yaparsa yapsın karşısında dururum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.